Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη- Οι πρώτες πληροφορίες

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη- Οι πρώτες πληροφορίες

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 75 χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Νικολάου και στα 38 χιλιόμετρα δυτικά της Κάσου

Η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,3Ρίχτερ, όπως αναφέρει το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο και σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κρήτης και της Κάσου, δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η δόνηση ήταν μεγέθους 5,3 Ρίχτερ αν και αρχικά είχε καταγραφεί ο σεισμός, μεγέθους 5,6 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός, όπως αναφέρουν κάτοικοι του Νομού Λασιθίου, οι οποίοι αναφέρουν ότι διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα, ενώ τα σπίτια τους «κουνήθηκαν». Αισθητός έγινε και στα νησιά της Κάσου και της Καρπάθου, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο - «Δεν είναι απλό φαινόμενο»: Προειδοποίηση Λέκκα μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ – Κρίσιμες ώρες για την Κύπρο

Βίντεο - «Δεν είναι απλό φαινόμενο»: Προειδοποίηση Λέκκα μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ – Κρίσιμες ώρες για την Κύπρο

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, 12 Νοεμβρίου, ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, προειδοποιεί για την ανάγκη ψυχραιμίας αλλά και προσοχής, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο δεν είναι απλό και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξή του.

BEST OF TOTHEMAONLINE