ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων με Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων

Συνάντηση Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων με Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων (Π.Ε.Π.), με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Χρίστο Χατζημανώλη, είχε την Πέμπτη (12/12), η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, η συνάντηση χαιρετίστηκε και από τις δύο πλευρές ως ιδιαίτερης σημασίας και πρωτοποριακή, αφού εγκαινιάζει μια στενότερη συνεργασία μεταξύ της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και της Π.Ε.Π., για προώθηση ζωτικών ζητημάτων που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο αλλά και για προώθηση του πολιτικού μας ζητήματος προς άρση της τουρκικής κατοχής και των ποικίλων αρνητικών συνεπειών της.

Όπως αναφέρεται, συζητήθηκαν σωρεία θεμάτων που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο και συμφωνήθηκε η ενδυνάμωση της αλληλοενημέρωσης και συνδιαβούλευσης προς καθορισμό κοινών θέσεων.

Επίσης, συζητήθηκε η προώθηση της δημιουργίας από μέρους του Κράτους «Ταμείου Αλληλεγγύης», η παροχή δικαιώματος ψήφου και στους εκ μητρογονίας πρόσφυγες, η πιο αντιπροσωπευτική και δημοκρατική εκπροσώπηση στην Π.Ε.Π. και άλλα.
 
Μεταξύ των δύο οργανώσεων θα υπάρχει επαφή σε τακτά χρονικά διαστήματα, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top