Αύξηση 3% στη συνολική απασχόληση το 3ο τρίμηνο 2019

Αύξηση 3% στη συνολική απασχόληση το 3ο τρίμηνο 2019

Η συνολική απασχόληση για το 3ο τρίμηνο του 2019 αυξήθηκε κατά 3,0%, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνταv κατά το 3ο τρίμηνο του 2019 υπολογίζεται, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις στα 446.891 άτομα, εκ των οποίων 398.063 είναι υπάλληλοι και 48.828 αυτοαπασχολούμενοι.
 
Οι μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις παρουσιάζονται στους τομείς των Τεχνών, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας, Κατασκευών, Επαγγελματικών, Επιστημονικών και Τεχνικών Δραστηριοτήτων και Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, παρατηρήθηκε στον τομέα των Χρηματοπιστωτικών και Ασφαλιστικών Δραστηριοτήτων.
 
Οι πραγματικές ώρες εργασίας για το 3ο τρίμηνο του 2019 υπολογίζονται στις 194.134 χιλιάδες, με ποσοστό αύξησης 2,9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE