ΔΙΕΘΝΗ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ερντογαν στην Τυνησία- Πληροφορίες για τις επαφές του

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ερντογαν στην Τυνησία- Πληροφορίες για τις επαφές του

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφτηκε την Τυνησία, για συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Καΐς Σαγιέντ, ανακοίνωσε η Άγκυρα. Ο σκοπός της επίσκεψης αυτής, που δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, δεν διευκρινίστηκε από την τουρκική προεδρία. Μετά τη συνάντηση ανακοινώθηκε ότι έγινε συζήτηση για την κρίση στη Λιβύη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Ερντογάν αναφέρεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος συνοδεύεται σε αυτό το ταξίδι του από τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Χουλουσί Ακάρ, τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Χακάν Φιντάν, τον διευθυντή επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν και τον προεδρικό εκπρόσωπο Ιμπραήμ Καλίν.

Το περιεχόμενο της συζήτησης

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε με τον Τυνήσιο ομόλογό του Καΐς Σαγιέντ τα πιθανά βήματα και τη συνεργασία των δύο χωρών τους για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη.

Ο Ερντογάν πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη για συνομιλίες με τον Σαγιέντ. Ο Τυνήσιος πρόεδρος την Δευτέρα είχε συναντηθεί με εκπροσώπωπους του Ανωτάτου Συμβουλίου Λιβυκών Πόλεων και Φυλών, για να συζητήσει μια πιθανή πρωτοβουλία για την επίλυση της λιβυκής κρίσης.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά τις επαφές που είχαν, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι πιστεύει πως η Τυνησία θα μπορούσε να έχει «πολύτιμη και εποικοδομητική συμβολή» για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν. Η κρίση στη Λιβύη, είπε, επηρεάζει ότι μόνο την ίδια τη χώρα αλλά και τις γειτονικές της, όπως την Τυνησία.

Η επίσκεψη αυτή είναι η πρώτη που πραγματοποιεί ξένος ηγέτης στην Τυνησία μετά την εκλογή του Σαγιέντ στην προεδρία, τον Οκτώβριο, μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top