Νέες παραβιάσεις από τούρκικα F-16 στο Αιγαίο ανήμερα Χριστουγέννων

Νέες παραβιάσεις από τούρκικα F-16 στο Αιγαίο ανήμερα Χριστουγέννων

Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας και τα Χριστούγεννα με παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου.

 

Ειδικότερα, έξι F-16 προχώρησαν σε έξι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και δύο παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

Τα τουρκικά μαχητικά δραστηριοποιήθηκαν στο βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά τα οποία προχώρησαν σε μια περίπτωση σε εμπλοκή με τα τούρκικα αεροσκάφη.

Να πούμε ότι σε μεγάλες θρησκευτικές γιορτές των Ελλήνων ή των Τούρκων ισχύει μορατόριουμ πτήσεων που είναι ένα από τα λεγόμενα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) που είχαν συμφωνήσει Παπούλιας – Γιλμάζ.

Απο newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προϋποθέσεις από Έρχιουρμαν, η σιωπή από Ερντογάν - Ερωτηματικά για την ηλεκτρική διασύνδεση

Κυπριακό: Προϋποθέσεις από Έρχιουρμαν, η σιωπή από Ερντογάν - Ερωτηματικά για την ηλεκτρική διασύνδεση

Η διπλωματία δεν κινείται μόνο με δηλώσεις. Κινείται και με επιμονές, αλλά και με εκκωφαντικές σιωπές. Και τα όσα διαδραματίστηκαν από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Άγκυρα το τελευταίο 24ωρο, δείχνουν ότι στο Κυπριακό διαμορφώνεται ένα σκηνικό χαμηλών τόνων, αλλά υψηλής στρατηγικής σημασίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE