ΔΙΕΘΝΗ

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό στη Λιβύη

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό στη Λιβύη

Τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν την Πέμπτη 26/12, σε αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός εμπορικού δρόμου στη Ζαουίγια, στα δυτικά περίχωρα της πρωτεύουσας της Λιβύης.

"Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν (...) σε έναν αεροπορικό βομβαρδισμό εναντίον κατοικημένων περιοχών στην πόλη" είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζαμάλ Μπαχέρ, ο δήμαρχος της πόλης που βρίσκεται σε απόσταση 45 χλμ δυτικά της Τρίπολης.

Τα θύματα, όλοι άμαχοι, βρίσκονταν σε έναν εμπορικό δρόμο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από την επιδρομή, που σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, επλήγησαν ένα φαρμακείο, ένας φούρνος και σταθμευμένα αυτοκίνητα, διευκρίνισε ο δήμαρχος.

Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNA) κατηγόρησε τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ ότι διέπραξαν την επιδρομή.

"Τα επανειλημμένα πλήγματα, που διεξάγουν αεροσκάφη ξένων χωρών τα οποία στηρίζουν τον Χάφταρ εναντίον συνοικιών και πολιτικών εγκαταστάσεων στοχεύουν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και να αποσταθεροποιήσουν" τη χώρα, σημείωσε χθες η GNA σε ένα δελτίο τύπου που ανήρτησε στο Facebook.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη Ζαουίγια.

Στο μεταξύ, η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση της Λιβύης υπέβαλε επίσημο αίτημα στην Τουρκία για την παροχή στρατιωτικής στήριξης από "αέρα, ξηρά και θάλασσα", προκειμένου να αποκρούσει την επίθεση των ανατολικών δυνάμεων για την κατάληψη της πρωτεύουσας Τρίπολης" δήλωσε χθες ένας αξιωματούχος από την Τρίπολη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σύμφωνα με το Reuters, o αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, μίλησε μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) Φάτι Μπασάγα, ο οποίος άφησε να εννοηθεί απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Τύνιδα ότι δεν έχει υποβληθεί τέτοιο αίτημα.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη έπειτα από αίτημα της Τρίπολης μέσα στον επόμενο μήνα.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε συμφώνησαν ότι η κατάσταση στη Λιβύη πρέπει να επιλυθεί με ειρηνικό τρόπο, έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο.

Σε τηλεφωνική συνδιάλεξη, Πούτιν και Κόντε συζήτησαν, επίσης, το θέμα της Συρίας και τα αποτελέσματα της Συνόδο της Νορμανδίας για την Ουκρανία, αναφέρει το Κρεμλίνο στον ιστότοπό του.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top