ΔΙΕΘΝΗ

Πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία: Φοβούνται και χειρότερα

Πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία: Φοβούνται και χειρότερα

Κι ενώ τις προηγούμενες ημέρες η πιο σοβαρή κατάσταση ήταν στην νοτιοανατολική Αυστραλία, την Πέμπτη 9/1 δοκιμάζεται η πόλη Περθ στη Δυτική Αυστραλία. Στα περίχωρά της μαίνεται δασική πυρκαγιά που έχει καταστρέψει κτίρια και απειλεί ανθρώπους και κατοικίες.

Δραματική είναι η κατάσταση και στο νησί Κάνγκαρο Άϊλαντ στη Νότια Αυστραλία, το οποίο αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και έχει κατακαεί το 30% της έκτασής του. Προς στιγμήν οι αρχές εκτιμούσαν ότι γλύτωσαν από τα χειρότερα και απηύθυναν έκκληση στους ταξιδιώτες να μην ακυρώσουν τις επισκέψεις του εκεί ώστε να μην καταστραφεί και η τοπική οικονομία. Εις μάτην όμως, γιατί υπήρξαν αναζωπυρώσεις και έχουν εκδοθεί αυστηρές προειδοποιήσεις προς κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η γκάφα του πρωθυπουργού

Το νησί αυτό επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον αλλά υπέπεσε σε γκάφα ολκής. Απευθυνόμενος σε κατοίκους είπε ότι ευτυχώς εκεί δεν υπήρξαν νεκροί, όπως σε άλλα φλεγόμενα σημεία της Αυστραλίας. Κι όμως, όπως του υπενθύμισαν οι κάτοικοι, εκεί χάθηκαν δύο άνθρωποι. Προσπάθησε να ανασκευάσει ο πρωθυπουργός αλλά η γκάφα είχε ήδη καταγραφεί.

Εν τω μεταξύ, οι επόμενες 48 ώρες προβλέπονται πολύ δύσκολες για την πολιτεία της Βικτώριας, στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας. Λόγω των δυσμενών προβλέψεων παρατάθηκε η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τέλος, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αυστραλίας επιβεβαίωσε ότι το 2019 ήταν η πιο ζεστή και πιο ξηρή χρονιά με τις λιγότερες βροχοπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, από τότε που κρατούνται στοιχεία.

Η διαπίστωση αυτή εντείνει την συζήτηση για το πόσο συμβάλλει σ’ αυτή την κατάσταση η κλιματική αλλαγή και ο ανθρώπινος παράγοντας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματα



Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top