ΔΙΕΘΝΗ

Οι Σάσεξ διχάζουν τους Βρετανούς

Οι Σάσεξ διχάζουν τους Βρετανούς

Σφοδρή κριτική δέχεται στη Βρετανία το ζευγάρι του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ, Χάρι και Μέγκαν, μετά από την αναγγελία της πρόθεσής τους να αποσυρθούν εν μέρει από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Οι επικριτές τους και οι ταμπλόιντ εφημερίδες, εναντίον των οποίων ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν κινηθεί νομικά με τρεις διαφορετικές αγωγές το τελευταίο διάστημα για την παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους, κατηγορούν τους Σάσεξ ότι «θέλουν και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο», καθώς ναι μεν θέλουν περισσότερο ιδιωτικό χρόνο, αλλά χωρίς να αποκηρύσσουν τον τίτλο τους και κάποια από τα προνόμιά τους.

«Ποιοι νομίζουν ότι είναι;» ρωτά σε ένα εξαιρετικά καυστικό άρθρο στην Daily Mail ο δημοφιλής αν και αμφιλεγόμενος δημοσιογράφος και παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν. Ο ίδιος δηλώνει ότι η βασίλισσα θα πρέπει να αφαιρέσει τον τίτλο του δούκα και της δούκισσας από αυτούς τους «αυτοαπατώμενους γελωτοποιούς».

Το ζευγάρι εγκαλείται μεταξύ άλλων για το ότι παρά την κίνηση αποστασιοποίησης από τη βασιλική οικογένεια θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί ως κατοικία το πολυτελές Φρόγκμορ στο βασιλικό κτήμα του Ουίνδσορ, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα στο γούστο τους με κόστος 2,4 εκατομμυρίων λιρών για τους φορολογούμενους, μέσα από την ετήσια επιχορήγηση που αποδίδεται από το κράτος στη βασίλισσα.

Επίσης, όπως δηλώνουν στη νέα τους ιστοσελίδα που λειτούργησε αμέσως μετά τη γραπτή δήλωσή τους το βράδυ της Τετάρτης, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα συνεχίσουν να φυλάσσονται βάσει των κανονισμών για την προστασία των μελών της βασιλικής οικογένειας, με το κόστος να καλύπτεται από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η πιο έντονη κριτική, ωστόσο, ασκείται για το ότι όπως φαίνεται δεν είχαν ενημερώσει τη βασίλισσα, τον διάδοχο Πρίγκιπα της Ουαλίας και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ για τη δημόσια ανακοίνωσή τους.

Το θέμα σχεδόν μονοπωλεί την Πέμπτη την ειδησεογραφία στη Βρετανία, με πολλούς σχολιαστές αλλά και πολίτες να παίρνουν θέση για το θέμα μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου και ενημερωτικών ιστοσελίδων.

Δε λείπουν και οι υπερασπιστές της απόφασης του ζεύγους, που επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι ως γονείς πράττουν αυτό που θεωρούν καλύτερο για τον γιο τους.

Η αρθρογράφος της Telegraph Μπριόνι Γκόρντον, που διατηρεί προσωπική σχέση με το ζευγάρι, τους υπερασπίστηκε λέγοντας στο ραδιόφωνο του BBC ότι η κίνησή τους αποσκοπεί στο να συνεχίσουν να υπηρετούν το θεσμό της βασιλικής οικογένειας, περιορίζοντας όμως το κόστος για τους φορολογούμενους, αφού όπως έχουν πει θέλουν να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι αρχίζοντας να εργάζονται. 

Πολλοί είναι και εκείνοι που σημειώνουν ότι η απόφαση λήφθηκε ώστε να περιοριστεί στο μέλλον η έκθεση της Μέγκαν Μαρκλ στα βρετανικά ταμπλόιντ, μετά από την ιδιαίτερα αρνητική δημοσιότητα του τελευταίου ενάμισι χρόνου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top