ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απογοητευμένη η Κυβέρνηση από τον Άιντε - «Τέτοιες δηλώσεις και ερμηνείες δεν βοηθούν στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού»

Απογοητευμένη η Κυβέρνηση από τον Άιντε - «Τέτοιες δηλώσεις και ερμηνείες δεν βοηθούν στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού»

Σε αυστηρότατα διαβήματα προς τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ `Ειντε, προέβη η κυβέρνηση, σε σχέση με αναφορές του σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εκφράζει την απογοήτευσή της, τονίζοντας ότι δηλώσεις και ερμηνείες δεν βοηθούν στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού.

Σε δήλωσή του, στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι “σε σχέση με κάποιες αναφορές του κ. Έιντε σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ και πιο συγκεκριμένα ότι κάποια κράτη δεν θεωρούν ότι οι σεισμικές έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ενός κράτους  αποτελούν παραβίαση της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών, καθώς επίσης και κάποιες άλλες αναφορές του για ερμηνείες που υπάρχουν για το Κυπριακό πρόβλημα ευρύτερα και για το νομικό καθεστώς της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση επιθυμεί να εκφράσει την απογοήτευση της και να σημειώσει ότι τις θεωρεί ατυχείς και απαράδεκτες και σε πλήρη αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καθώς επίσης και τις σχετικές συμβάσεις των ΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας”.

Ταυτόχρονα, είπε, “τέτοιες δηλώσεις και ερμηνείες δεν βοηθούν στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού, και ο κ. Ειντε, ως εκπρόσωπος του ΓΓ, οφείλει να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα, τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις συμβάσεις των ΗΕ. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη προβεί σε αυστηρότατα διαβήματα προς τον κ. `Έιντε”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσε



Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top