Ενώπιον Κακουργιοδικείου ο 32χρονος για τη μεγάλη ποσότητα κροτίδων – Προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 χρόνια

Ενώπιον Κακουργιοδικείου ο 32χρονος για τη μεγάλη ποσότητα κροτίδων – Προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 χρόνια

Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 19 Μαϊου, παρέπεμψε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού τον 32χρονο που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα μετά τον εντοπισμό τεράστιας ποσότητας κροτίδων και άλλων εκρηκτικών υλών σε εγκαταλελειμμένη κατοικία στα Κάτω Πολεμίδια και σε εμπορευματοκιβώτιο που έφτασε στο λιμάνι Λεμεσού.

Ο 32χρονος αντιμετωπίζει 6 κατηγορίες που αφορούν κατοχή και εμπορία εκρηκτικών υλών και σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννη Σωτηριάδη, οι κατηγορίες αυτές επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 χρόνια.

Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του 32χρονου και το γεγονός ότι είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού και αποφάσισε όπως αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ από αξιόχρεο εγγυητή, παρέδωσε όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, θα παρουσιάζεται καθημερινά σε αστυνομικό σταθμό, ενώ το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list.

Η ποσότητα κροτίδων που βρέθηκε στην κατοχή του 32χρονου, ο οποίος είχε άδεια χρήσης εκρηκτικών υλών, είναι μια από τις μεγαλύτερες που εντοπίστηκαν τα τελευταία χρόνια από την αστυνομία. Εντός της εγκαταλελειμμένης οικίας εντοπίστηκαν 168,790 κροτίδες διαφόρων τύπων,   χειροφωτοβολίδες αλεξιπτώτου, 1150 φωτεινά σήματα χειρός, 16 κιλά πυρίτιδα, διάφορα ταχύκαυστα πυραγωγά σχοινιά, δύο σημειωματάρια και ένας τιμοκατάλογος. Εξάλλου, σε έρευνα σε εμπορευματοκιβώτιο που έφτασε στο λιμάνι Λεμεσού και στο οποίο εισαγωγέας ήταν ο 32χρονος, εντοπίστηκαν σε πέντε κιβώτια που έφεραν την ένδειξη «πλαστικά είδη», 10 χιλιάδες κροτίδες, 287 καπνογόνα, 281 φωτεινά σήματα χειρός, 49 ηλεκτρικά σπίρτα, 620 πυροτεχνήματα και 100 σπρέι εκτόξευσης επιβλαβών αερίων.

Ο κ. Σωτηριάδης στις δηλώσεις του τόνισε πως, παρά τις τελευταίες επιτυχίες της αστυνομίας με τον εντοπισμό μεγάλων ποσοτήτων κροτίδων που θα διοχετεύονταν στην αγορά ενόψει των εορτών του Πάσχα, δεν υπάρχει εφησυχασμός και οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό με στόχο να περιοριστεί το φαινόμενο στο ελάχιστο και να προληφθούν οι οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες συνέπειες από ατυχήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανείπωτη τραγωδία: Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε τροχαίο - «Έσβησε» μοτοσικλετιστής – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του - Βίντεο
Δημοσκόπηση «Καθημερινής»: Οκτώ μήνες πριν την κάλπη - Τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν είχαμε σήμερα εκλογές
Τραγωδία στη Λεμεσό: Έπεσε από τον δεύτερο όροφο και βρήκε τραγικό θάνατο 32χρονος - Προσπάθησε να μπει από το παράθυρο στο υπνοδωμάτιο
H Wizz Air στο «T»: Μεγάλη επένδυση στην Κύπρο με νέα δρομολόγια από Λάρνακα και για πρώτη φορά από Πάφο – Τα σχέδια για το μέλλον και ο παράγοντας «πόλεμος»
ΕΡΕΥΝΑ - Χριστούγεννα στην Κύπρο: «Εξαφανίζονται» οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία για διακοπές και ρεβεγιόν – Πού κυμαίνονται οι τιμές
Υπόθεση 102 κιλών ναρκωτικών: Είχαν απασχολήσει ξανά τις Αρχές δύο από τους συλληφθέντες - Αφέθηκε ελεύθερος 49χρονος
Οι κατασκευαστές προειδοποιούν: Μην το κάνετε αυτό στο πλυντήριο ρούχων σας αμέσως μετά τη χρήση του

 

 

 

Κατηγορεί τον ΠτΔ για μισαλλοδοξία ο Τατάρ - «Οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχίσουν από το Κρανς Μοντανά»

Κατηγορεί τον ΠτΔ για μισαλλοδοξία ο Τατάρ - «Οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχίσουν από το Κρανς Μοντανά»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ επανέλαβε το Σάββατο το αίτημά του για λύση δύο κρατών στην Κύπρο, μετά την τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Εξάλλου ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι προγραμματίζεται μια συνάντηση σε μορφή 5+1 πριν από το τέλος του έτους, λέγοντας πως «θα είμαι κι εγώ εκεί».

BEST OF TOTHEMAONLINE