Στην Κύπρο φθάνει ο ΥΦΕΞ ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους

Στην Κύπρο φθάνει ο ΥΦΕΞ ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους

Στην Κύπρο φθάνει την Τρίτη 04/02 ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για ενεργειακούς πόρους, Φράνσις Φάνον, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας, Νίκο Χριστοδουλίδη και Γιώργο Λακκοτρύπη, κατά τις οποίες αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, και οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την Τετάρτη ο κ. Φάνον θα παραστεί και θα μιλήσει, μαζί με τον Υπουργό Ενέργειας, στην έναρξη συνάντησης ομάδας εργασίας Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και ΗΠΑ για ενεργειακούς σχεδιασμούς που ιδρύθηκε με απόφαση που λήφθηκε κατά την 1η Υπουργική Διάσκεψη των τεσσάρων χωρών για την Ενέργεια που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Αθήνα. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση της ομάδας αυτής με θέμα την ετοιμότητα και αντίδραση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης που σχετίζονται με τις υποθαλάσσιες δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι κ. Λακκοτρύπης και Φάνον θα έχουν συνάντηση στο περιθώριο της συνάντησης αυτής, ενώ ο Αμερικανός Υφυπουργός θα έχει την Πέμπτη 06/02, πριν την αναχώρησή του από το νησί, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Συνεχίζεται η προετοιμασία ενόψει πενταμερούς- Συναντάται με Γκουτέρες, ο Γεραπετρίτης, στη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Συνεχίζεται η προετοιμασία ενόψει πενταμερούς- Συναντάται με Γκουτέρες, ο Γεραπετρίτης, στη Νέα Υόρκη

Εν μέσω απειλών της Τουρκίας, αλλά και της προπαγάνδας, η Λευκωσία συνεχίζει την προετοιμασία, ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης, που εκτός απροόπτου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 17-18 Μαρτίου, στη Γενεύη. Στο πλαίσιο αυτό, σημαντική θεωρείται η συνάντηση που θα έχει ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την Τρίτη, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE