ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ: Αναβαθμίζονται δύο πολύ σημαντικά οπλικά συστήματα - Επιβεβαιώνει το Υπουργείο - VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ: Αναβαθμίζονται δύο πολύ σημαντικά οπλικά συστήματα - Επιβεβαιώνει το Υπουργείο - VIDEO

Με ανακοίνωση του, το Υπουργείο Άμυνας, ενημερώνει και επιβεβαιώνει σχετικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «La Tribune», πως η Κύπρος, σύντομα θα εξοπλιστεί και θα αναβαθμίσει οπλικά συστήματα από την γαλλικής προελεύσεως.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Το Υπουργείο Άμυνας μετά από το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «La Tribune», ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της αναβάθμισης της επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς, έχει υπογράψει συμβόλαια που αφορούν σε αναβάθμιση συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων με εκτιμώμενο κόστος 240 εκατομμυρίων ευρώ.

Λόγω του ευαίσθητου του ζητήματος που άπτεται θεμάτων εθνικής ασφάλειας, δεν υπάρχει πρόθεση για περαιτέρω λεπτομέρειες επί του παρόντος».

Σύμφωνα με το γαλλικό δημοσίευμα, τα πυραυλικά συστήματα Mistral και Exocet, που ήδη βρίσκονται στο οπλοστάσιο της Εθνικής Φρουράς, θα αναβαθμιστούν σημαντικά για την μεγαλύτερη απόδοση.

Στο πιο κάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το οπλικό σύστημα Mistral που ήδη διαθέτει η Εθνική Φρουρά, και στο δεύτερο βίντεο μπορείτε να δείτε το αναβαθμισμένο σύστημα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ταχύπλοα σκάφη.

 Βίντεο 1:

Βίντεο 2: 

Στα πιο κάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τους πυραύλους Exocet, που είδη διαθέτει η Εθνική Φρουρά αλλά και η Ελλάδα, στο πρώτο βίντεο, ενώ στο δεύτερο μπορείτε να δείτε το αναβαθμισμένο σύστημα των πυραύλων.


Βίντεο 1: 

Βίντεο 2:

Για πολλούς, οι πύραυλοι Exocet, θεωρούνται στα πέντε καλύτερα συστήματα για την αντιμετώπιση εχθρικών πολεμικών πλοίων, αφού μια επιτυχημένη βολή μπορεί να καταστρέψει ολοσχερώς οποιοδήποτε πλοίο.     

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόπειρα φόνου: Πέρασαν χειροπέδες στον 32χρονο δράστη - Στην κατοχή του μαχαίρι με κηλίδες αίματος

• Επεισοδιακή σύλληψη 35χρονου: Προσπάθησε να διαφύγει πεζός - Εγκατέλειψε το όχημα του

• Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε τι ήταν τελικά ο… «Μυστικός Δείπνος»

• «Tourists go home»: Ολοένα και μεγαλώνει το κίνημα του αντιτουρισμού - Επηρεάζεται η Κύπρος;

• Καλοκαίρι: Tips για να μην ξεφύγουμε με το φαγητό στις διακοπές – Ο μπουφές, το αλκοόλ και οι…Ιταλοί» - Ειδικός στο «T»

• Μαυρίκιος - Ιλάειρα: Οι επίσημες φωτογραφίες από την τρυφερή φωτογράφιση με την κόρη τους



Απόπειρα φόνου: Πέρασαν χειροπέδες στον 32χρονο δράστη - Στην κατοχή του μαχαίρι με κηλίδες αίματος

Απόπειρα φόνου: Πέρασαν χειροπέδες στον 32χρονο δράστη - Στην κατοχή του μαχαίρι με κηλίδες αίματος

Χειροπέδες σε 32χρονο πέρασε την Κυριακή η Αστυνομία, ως ύποπτου για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε εναντίον δυο προσώπων, τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην οδό Αγίου Ανδρέου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top