ΔΙΕΘΝΗ

Αδερφές που χάθηκαν στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ανταμώθηκαν ξανά μετά από 78 χρόνια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

Αδερφές που χάθηκαν στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ανταμώθηκαν ξανά μετά από 78 χρόνια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

Μια συγκινητική ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας παραμονές της 75ης επετείου της Νίκης της Νίκης των συμμάχων κατά της ναζιστικής Γερμανίας και αφορά δύο αδερφές που είχαν χαθεί κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και αντάμωσαν ξανάμετά από 78 ολόκληρα χρόνια.

Η απίστευτη αυτή επανασύνδεση έγινε χάρη σε μια τηλεοπτική εκπομπή αναζητήσεων προσώπων με τίτλο «Περίμενε με» και της ρωσική Αστυνομίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, oi δύο αδερφές, η Γιούλια και η Ροζαλίνα Χαριτόνοβα που είναι σήμερα 92 και 94 ετών αντίστοιχα που είχαν χαθεί μεταξύ τους κατά την διάρκεια του βομβαρδισμού του Στάλινγκραντ (σσ. τώρα λέγεται Βόλγκογκραντ) .

Το χρονικό της εξαφάνισης


Η Γιούλια και η Ροζαλίνα Χαριτόνοβα το 1942 ζούσαν στο πόλη. Η μεγαλύτερη αδερφή η Ροζαλίνα ήταν 15 ετών και εργάζονταν σ ένα εργοστάσιο κατασκευής τρακτέρ στο οποίο κατά την διάρκεια του πολέμου κατασκεύαζε και άρματα μάχης. Η μικρότερη αδερφή Γιούλια έμενε στο σπίτι με τη μητέρα της.

Κατά την διάρκεια ενός βομβαρδισμού της ναζιστικής αεροπορίας, όλο το εργοστάσιο εκκενώθηκε. Η οικογένεια της Ροζαλίνας μεταφέρθηκε εκτός πόλης. Όλους τους διαβεβαίωναν λέγοντας τους, «μην ανησυχείτε, θα περάσετε στην άλλη όχθη του ποταμού Βόλγα, και εκεί θα βρείτε τους οικείους σας». Οι δύο αδερφές όμως χάθηκαν και δεν μπόρεσαν να βρουν η μία την άλλη.

Την Ροζαλίνα τότε τη μετέφεραν πιο μακριά στο Τσελιάμπινσκ, κοντά στα Ουράλια, όπου συνέχισε να εργάζεται σε εργοστάσιο πολεμοφοδίων, ενώ μόλις τέλειωσε ο πόλεμος παρέμεινε στο εργοστάσιο, και συνέχισε να δουλεύει.

Η μητέρα της και η μικρότερη αδερφή της έψαχναν να βρουν την Ροζαλίνα στο εργοστάσιο στο οποίο εργάζονταν στο Στάλινγκραντ και το οποίο είχε καταστραφεί ολοσχερώς.

Αργότερα η Γιούλια Χαριτόνοβα, η οποία γεννήθηκε το 1928 έχασε την μητέρα της και μια ακόμη αδερφή της την Γκάλια οι οποίες πέθαναν από την πείνα και διάφορες ασθένειες.

Ο πατέρας και ο αδερφός τους οι οποίοι πολεμούσαν, παρέμειναν ως αγνοούμενοι. Όταν η Γιούλια μεγάλωσε μετακόμισε στην πόλη Πενζ, όπου όλη της τη ζωή εργάσθηκε σαν δασκάλα.

Η Ροζαλίνα, η οποία γεννήθηκε το 1928 , ήλπιζε πάντα ότι κάποτε θα έβρισκε τους δικού της. Το 2014 με τη βοήθεια των φίλων της, απευθύνθηκε στην εκπομπή αναζητήσεων «Περίμενε με», ενώ πρόσφατα η Γιούλια αποφάσισε να αναζητήσει την αδερφή της και απευθύνθηκε στην Αστυνομία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέα τραγωδία: Έχασε την μάχη ο 52χρονος εγκαυματίας μετά την φωτιά σε εγκαταλελειμμένη οικία - Τα στοιχεία του στη δημοσιότητα

• Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ και πόσο θα διαρκέσει

• Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεστε στα όρια του αλκοολισμού: Τι να μην κάνετε στις γιορτές

• Περιπέτεια υγείας για τη Σοφία Μουτίδου: «Πέρασα δεινά ένα εικοσιτετράωρο»

• Αυστραλία: Βίασε τρεις γυναίκες σε μπάτσελορ - Συγκρατούμενος του στη φυλακή «εκδικήθηκε»

• Θλίψη στη Λευκωσία: Πέθανε ο Παντελής Ιγνατίου- Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία του



Λετυμπιώτης: «Στη βάση διεθνούς δικαίου να είναι η όποια συμφωνία Τουρκίας - Συρίας»

Λετυμπιώτης: «Στη βάση διεθνούς δικαίου να είναι η όποια συμφωνία Τουρκίας - Συρίας»

Η οποία πρόθεση σύναψης συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας - Συρίας, ως χώρες με παρακείμενες ακτές, θα πρέπει να βασίζεται στο Διεθνές δίκαιο και δη στο εθιμικό διεθνές δίκαιο της θάλασσας όπως αυτό αντανακλάται στην UNCLOS, και να λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή αναφέρει σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top