«Απειλή για την Αίγυπτο» η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού της, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αλ Σίσι

«Απειλή για την Αίγυπτο» η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού της, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αλ Σίσι

Το μεγάλο πρόβλημα της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού της, που πλησιάζει τα 100 εκατομμύρια, καλείται να αντιμετωπίσει η Αίγυπτος, με τον ίδιο τον Πρόεδρό της, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, να το χαρακτηρίζει ως «απειλή για το έθνος», όπως γράφει η «Αλ Αχράμ».

 
Το Υπουργικό Συμβούλιο της Αιγύπτου χαρακτήρισε το πρόβλημα του υπερπληθυσμού ως τη «μεγαλύτερη πρόκληση» της χώρας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Μουσταφά Μαντμπούλι.
 
Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα για τον έλεγχο των γεννήσεων.
 
Να σημειωθεί αυτήν την εβδομάδα η Αίγυπτος, το πολυπληθέστερο αραβικό κράτος του κόσμου, αναμένεται να ξεπεράσει το φράγμα των εκατό εκατομμυρίων, καθώς το πρωί της 9ης Φεβρουαρίου, ο πληθυσμός της χώρας είχε ήδη φθάσει τα 99.980.000 άτομα περίπου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα 9 εκατομμύρια των Αιγυπτίων του εξωτερικού).
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι,  όπως αναφέρει η «Αλ Αχράμ», ήδη από το 2017, Αιγύπτιοι αξιωματούχοι έχουν χαρακτηρίσει την ραγδαία αυτή πληθυσμιακή ανάπτυξη της χώρας ως «καταστροφή» που απειλεί τα εθνικά αναπτυξιακά σχέδια, συγκρίνοντας μάλιστα την ανάγκη καταπολέμησής της τόσο σημαντική όσο είναι και η ανάγκη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η σκληρή απάντηση Χριστοδουλίδη στον Ερντογάν, από το βήμα του ΟΗΕ: Η Ευθύνη απέναντι στην κατοχή και η υποκρισία απέναντι στη σιωπή

Η σκληρή απάντηση Χριστοδουλίδη στον Ερντογάν, από το βήμα του ΟΗΕ: Η Ευθύνη απέναντι στην κατοχή και η υποκρισία απέναντι στη σιωπή

Η ομιλία του Προέδρου Χριστοδουλίδη, από το βήμα της 80ής Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, δεν ήταν απλώς μια τοποθέτηση αρχών για το Κυπριακό. Ήταν μια μετωπική επίθεση κατά της υποκρισίας, όχι μόνο της Τουρκίας, αλλά και του ίδιου του ΟΗΕ, που εδώ και χρόνια σιωπά, ανέχεται ή “ακούει” χωρίς να αντιδρά απέναντι στη διχοτομική ρητορική της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE