ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: Εγγράφει θέμα για σεξισμό, παρενόχληση και βία κατά των γυναικών στο Κοινοβούλιο

ΑΚΕΛ: Εγγράφει θέμα για σεξισμό, παρενόχληση και βία κατά των γυναικών στο Κοινοβούλιο

Θέμα προς συζήτηση για την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Αντρών και Γυναικών, ενέγραψε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ, με αφορμή και το πρόσφατο περιστατικό μεταξύ της βουλευτού του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου και του βουλευτή του ΔΗΣΥ Κώστα Κωνσταντίνου.

 

Το θέμα αφορά τις Συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση του σεξισμού, της παρενόχλησης και της βίας κατά των Γυναικών στα Κοινοβούλια με στόχο να αξιολογηθεί το πως μπορεί η Βουλή των Αντιπροσώπων να εναρμονιστεί με αυτές τις συστάσεις.


Όπως δηλώνεται από την Σκεύη Κουκουμά, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ανέλαβε στις 23 Νοεμβρίου 2018 πρωτοβουλία για την καταπολέμηση του σεξισμού, της παρενόχλησης και της βίας κατά των γυναικών στα Κοινοβούλια. Η εκστρατεία έγινε κάτω από το σύνθημα #not in my parliament με στόχο να κινητοποιήσει όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στα Κοινοβούλια είτε ως Βουλευτίνες είτε ως προσωπικό.


Τέλος, αναφέρεται ότι αυτή η πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης υπήρξε συνέχεια μελέτης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης η οποία κατέδειξε ότι 123 γυναίκες από 45 Ευρωπαϊκές Χώρες (81 Βουλευτίνες και 45 εργαζόμενες στα Κοινοβούλια) είχαν βιώσει ψυχολογική, σεξουαλική ή οικονομική κακοποίηση συνδεδεμένη με την εργασία τους στο Κοινοβούλιο.

Δείτε το βίντεο: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεση



ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top