ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΜΕΠΑ: Η Πολεοδομική Άδεια για το καφεστιατόριο στην παραλία ΣΟΔΑΠ, δεν αφορά παρέκκλιση

ΣΥΜΕΠΑ: Η Πολεοδομική Άδεια για το καφεστιατόριο στην παραλία ΣΟΔΑΠ, δεν αφορά παρέκκλιση

Η Πολεοδομική Άδεια για το καφεστιατόριο στην παραλία ΣΟΔΑΠ δεν αφορά παρέκκλιση, αναφέρει το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων (ΣΥΜΕΠΑ), σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ημερομηνίας 14/02/2020 με τίτλο «Η πραγματικότητα για το καφεστιατόριο στην Παραλία ΣΟΔΑΠ».

 
Σε σημερινή ανακοίνωση, το ΣΥΜΕΠΑ αναφέρει, σε συνέχεια της απάντησής του στην εφημερίδα «Χαραυγή» ημερομηνίας 15/01/2020, με την οποία διέψευσε την πληροφορία ότι η Πολεοδομική Άδεια που δόθηκε για το εν λόγω καφεστιατόριο αφορούσε άδεια κατά παρέκκλιση, ότι «είναι άλλη η διαδικασία της εξέτασης αιτήσεων κατά παρέκκλιση και άλλη η διαδικασία της «΄Χαλάρωσης΄». 
 
Το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων σημειώνει ότι η διαδικασία της παρέκκλισης διέπεται από ξεχωριστούς κανονισμούς και το ίδιο το ΣΥΜΕΠΑ, που αποτελεί ανεξάρτητο, συμβουλευτικό προς το Υπουργικό Συμβούλιο Όργανο, όπως αναφέρει, «ενεργεί με βάση αυτούς, και αποστέλλει για κάθε κατά παρέκκλιση αίτηση, την εισήγησή του προς το Υπουργικό Συμβούλιο που είναι το αποφασίζον όργανο».

Αντίθετα, συνεχίζει, η διαδικασία της «Χαλάρωσης», προωθείται στην Υπουργική Επιτροπή από την αρμόδια Πολεοδομική Αρχή, μέσω της αρμόδιας Αρχής (Έπαρχος) με βάση άλλη από τις παρεκκλίσεις Νομοθεσία.
 
Επιπλέον, το ΣΥΜΕΠΑ αναφέρει ότι κατά τη διαδικασία της παρέκκλισης όχι μόνο δεν παρακάμπτονται αρμόδια Τμήματα και Υπηρεσίες, αλλά αντίθετα τηρώντας τους Κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία του, όπως αναφέρει το Συμβούλιο, «λαμβάνει υπόψη τις εκθέσεις/απόψεις όλων των αρμόδιων Τμημάτων/Υπηρεσιών/Αρχών και σε περίπτωση που λείπει η άποψη κάποιου Φορέα, η αίτηση δεν εξετάζεται μέχρι αυτή να προσκομιστεί».

 

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε προχωρημένη σήψη η σορός του άντρα που βρέθηκε σε πάρκο στη Λευκωσία – Σε εξέλιξη οι έρευνες - Εν αναμονή της νεκροτομής

Μονή Αββακούμ: «Δεν τους ανήκει τίποτα από το μοναστήρι... όπως ήρθαν θα φύγουν» - Υποψίες για ακίνητα και στην Ελλάδα

Ένας στους δέκα νέους ούτε δουλεύουν, ούτε σπουδάζουν – Πόσες γυναίκες και πόσοι άνδρες

Πότε ένας εργοδότης μπορεί να απολύσει εργοδοτούμενο χωρίς να δώσει προειδοποίηση

Συνεχίζεται σήμερα η υπόθεση παύσης του Γεν. Ελεγκτή ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου

Όχημα «τυλίχθηκε» στις φλόγες στον Στρόβολο – Εκτεταμένες οι ζημιές



Κυπριακό: Κρίσιμη εβδομάδα για τα επόμενα βήματα - Βλέπει τον Τατάρ σήμερα η Ολγκίν στο Λονδίνο

Κυπριακό: Κρίσιμη εβδομάδα για τα επόμενα βήματα - Βλέπει τον Τατάρ σήμερα η Ολγκίν στο Λονδίνο

Οι επόμενες ημέρες αναμένονται να είναι κρίσιμες για την πορεία του κυπριακού. Μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ στις Βρυξέλλες, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα έχει συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ σήμερα στις 17.00 στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top