ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΜΕΠΑ: Η Πολεοδομική Άδεια για το καφεστιατόριο στην παραλία ΣΟΔΑΠ, δεν αφορά παρέκκλιση

ΣΥΜΕΠΑ: Η Πολεοδομική Άδεια για το καφεστιατόριο στην παραλία ΣΟΔΑΠ, δεν αφορά παρέκκλιση

Η Πολεοδομική Άδεια για το καφεστιατόριο στην παραλία ΣΟΔΑΠ δεν αφορά παρέκκλιση, αναφέρει το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων (ΣΥΜΕΠΑ), σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ημερομηνίας 14/02/2020 με τίτλο «Η πραγματικότητα για το καφεστιατόριο στην Παραλία ΣΟΔΑΠ».

 
Σε σημερινή ανακοίνωση, το ΣΥΜΕΠΑ αναφέρει, σε συνέχεια της απάντησής του στην εφημερίδα «Χαραυγή» ημερομηνίας 15/01/2020, με την οποία διέψευσε την πληροφορία ότι η Πολεοδομική Άδεια που δόθηκε για το εν λόγω καφεστιατόριο αφορούσε άδεια κατά παρέκκλιση, ότι «είναι άλλη η διαδικασία της εξέτασης αιτήσεων κατά παρέκκλιση και άλλη η διαδικασία της «΄Χαλάρωσης΄». 
 
Το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων σημειώνει ότι η διαδικασία της παρέκκλισης διέπεται από ξεχωριστούς κανονισμούς και το ίδιο το ΣΥΜΕΠΑ, που αποτελεί ανεξάρτητο, συμβουλευτικό προς το Υπουργικό Συμβούλιο Όργανο, όπως αναφέρει, «ενεργεί με βάση αυτούς, και αποστέλλει για κάθε κατά παρέκκλιση αίτηση, την εισήγησή του προς το Υπουργικό Συμβούλιο που είναι το αποφασίζον όργανο».

Αντίθετα, συνεχίζει, η διαδικασία της «Χαλάρωσης», προωθείται στην Υπουργική Επιτροπή από την αρμόδια Πολεοδομική Αρχή, μέσω της αρμόδιας Αρχής (Έπαρχος) με βάση άλλη από τις παρεκκλίσεις Νομοθεσία.
 
Επιπλέον, το ΣΥΜΕΠΑ αναφέρει ότι κατά τη διαδικασία της παρέκκλισης όχι μόνο δεν παρακάμπτονται αρμόδια Τμήματα και Υπηρεσίες, αλλά αντίθετα τηρώντας τους Κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία του, όπως αναφέρει το Συμβούλιο, «λαμβάνει υπόψη τις εκθέσεις/απόψεις όλων των αρμόδιων Τμημάτων/Υπηρεσιών/Αρχών και σε περίπτωση που λείπει η άποψη κάποιου Φορέα, η αίτηση δεν εξετάζεται μέχρι αυτή να προσκομιστεί».

 

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Σοφία Βογιατζάκη: «Τρελαίνομαι για τα χαρτιά» - «Τα αποφεύγω γιατί ξέρω ότι το λιγότερο είναι να μπω φυλακή» - Βίντεο

Διαζύγιο ζητάει η Πολυζωγοπούλου, αίτηση αποφυλάκισης ο Λύτρας - Ο δικηγόρος πέρασε το δεύτερο βράδυ του στο κελί22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top