Επιστροφή πολιτιστικών αγαθών ως προϋπόθεση για μελλοντική σχέση ΕΕ - ΗΒ στο προσχέδιο της διαπραγματευτικής οδηγίας

Επιστροφή πολιτιστικών αγαθών ως προϋπόθεση για μελλοντική σχέση ΕΕ - ΗΒ στο προσχέδιο της διαπραγματευτικής οδηγίας

Το προσχέδιο της διαπραγματευτικής οδηγίας διέρρευσε την Τρίτη 18/2 στον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Παράγραφο η οποία προβλέπει ως όρο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη μελλοντική σχέση Ηνωμένου Βασιλείου -  ΕΕ "τη διευθέτηση ζητημάτων που σχετίζονται με την επιστροφή ή επαναφορά πολιτιστικών αγαθών που έχουν παράνομα απομακρυνθεί από τις χώρες προέλευσής τους", περιλαμβάνει το προσχέδιο της προς υιοθέτηση από τους 27 διαπραγματευτικής οδηγίας που ετοιμάζει η ΕΕ. 

Διπλωματική πηγή σχολίασε στο ΚΥΠΕ ότι "η παράγραφος αυτή μπήκε επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί βασικό τοπίο προορισμού προϊόντων αρχαιοκαπηλίας, υστέρα από πρόταση που υποστηρίχτηκε από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο".

Κληθείσα να πει αν η παράγραφος συνδέεται με την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, η ίδια πηγή δήλωσε πως "πάντα ζητάμε την επιστροφή των μαρμάρων, είναι γνωστή η θέση μας διαχρονικά".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μαχαιρώματα στο Παραλίμνι: Στο νοσοκομείο το θύμα - Συνελήφθη ο δράστης

Μαχαιρώματα στο Παραλίμνι: Στο νοσοκομείο το θύμα - Συνελήφθη ο δράστης

Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου καθώς αλλοδαπός μπούκαρε σε γνωστό εστιατόριο στο Παραλίμνι και επιτέθηκε με μαχαίρι στον γιο του ιδιοκτήτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE