ΚΥΠΡΟΣ: Στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας 'Πουρνάρα' στην Κοκκινοτριμιθιά οι αιτούντες άσυλο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας 'Πουρνάρα' στην Κοκκινοτριμιθιά οι αιτούντες άσυλο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έφτασαν στο κέντρο φιλοξενίας της Κοκκινοτριμιθιάς, κάποιοι από τους 153 περίπου μετανάστες, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, που έφτασαν στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα, την Τρίτη 03/03.

Ρεπορτάζ/Φωτογραφίες: Γιώργος Τάττης

Το ThemaOnline παρευρέθηκε στην σκηνή, όπου αυτή την στιγμή, εισέρχονται ακόμη εντός του κέντρου οι πρόσφυγες/μετανάστες. Όπως ενημερωθήκαμε, οι αιτούντες άσυλο εισέρχονται στο Κέντρο 'Πουρνάρα' σταδιακά, αφού γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις για να εξακριβωθεί εάν υπάρχει κάποιο ύποπτο εμπύρετο περιστατικό, που ενδέχεται να σχετίζεται με τον κορωνοϊό.

Οι πρόσφυγες/μετανάστες είναι στην πλειονότητα τους από αφρικανικές και ασιατικές χώρες. Επίσης, φέρεται να υπάρχει και ένας μικρός αριθμός αραβόφωνων, πιθανότατα από Συρία.

Σύμφωνα με πηγές, η κύριες εισόδοι τους στα ελεγχόμενα από την Κυπριακή Δημοκρατία εδάφη είναι από Αθηένου και Ποταμιά.

Μέχρι στιγμής έφτασαν στην Κοκκινοτριμιθιά τρεις διαφορετικές ομάδες αιτούντων άσυλο με διαφορετικά λεωφορεία. Η πρώτη, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν 38 άτομα, η δεύτερη 51 άτομα ενώ πριν μερικά λεπτά (περί τις 140:00) εισήλθε και η τρίτη αποστολή. Αναμένονται να έρθουν και άλλες ομάδες στην πορεία της ημέρας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νουρή, τροχοδρομούνται συγκεκριμένα μέτρα με σκοπό την διαχείριση των ροών στην Κύπρο και την επίσπευση των αιτήσεων ασύλου.

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Eurovision 2025: Η Αυστρία μεγάλη νικήτρια, 6η η Ελλάδα με την Klavdia - Αναλυτικά όσα έγιναν στον τελικό

Eurovision 2025: Η Αυστρία μεγάλη νικήτρια, 6η η Ελλάδα με την Klavdia - Αναλυτικά όσα έγιναν στον τελικό

Με ένα φαντασμαγορικό φινάλε ολοκληρώθηκε ο τελικός της Eurovision 2025 στη Βασιλεία της Ελβετίας, με την Αυστρία να ανακηρύσσεται μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού, ενώ η Ελλάδα με την Κλαυδία και το τραγούδι «Αστερομάτα», κατέκτησε την 6η θέση, σε μία πολύ σημαντική πρόκριση. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το Ισραήλ, ενώ την τρίτη θέση η Εσθονία. Την 5αδα συμπλήρωσαν η Σουηδία και η Ιταλία. Δείτε πιο κάτω αναλυτικά όσα έγιναν στον μεγάλο τελικό 

BEST OF TOTHEMAONLINE