Απαγόρευση εισόδου από χώρες υψηλού κινδύνου στα κατεχόμενα, ως μέτρο για τον κορωνοϊό

Απαγόρευση εισόδου από χώρες υψηλού κινδύνου στα κατεχόμενα, ως μέτρο για τον κορωνοϊό

Σε απαγόρευση εισόδου ατόμων από χώρες υψηλού κινδύνου για τον κορωνοϊό, όπως η Κίνα, το Ιράν, το Ιράκ, η Ιταλία και νότιος Κορέα, προχώρησε το λεγόμενο «υπουργείο υγείας» στα κατεχόμενα.

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανακοίνωση του «υπουργείου» αναφέρει ότι τίθενται σε εφαρμογή περιορισμοί στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου και άτομα από τις προαναφερόμενες χώρες, εκτός από «υπηκόους» του ψευδοκράτους που θα προέρχονται από αυτές, δεν θα γίνονται δεκτά.
 
Ακόμα και οι «υπήκοοι» του ψευδοκράτους από αυτές τις χώρες, αναφέρεται, στην Τουρκία (σσ:μέσω Τουρκίας γίνεται η αεροπορική σύνδεση με τα κατεχόμενα) θα συμπληρώνουν ειδικό έντυπο και θα τους γίνεται έλεγχος υγείας. Σε περίπτωση που εντοπισθεί ύποπτο κρούσμα, θα τίθεται σε καραντίνα (στην Τουρκία).
 
Το «υπουργείο υγείας» στα κατεχόμενα καλεί τους «υπηκόους» του ψευδοκράτους να αποφεύγουν τα ταξίδια σε αυτές τις χώρες.

 

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.