Τουρκία: Απορρίπτει τις 'κατηγορίες' του Ελληνα Πρωθυπουργού

Τουρκία: Απορρίπτει τις 'κατηγορίες' του Ελληνα Πρωθυπουργού

Τις κατηγορίες του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εναντίον της Τουρκία στο CNN International, απορρίπτει ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, ενώ κατηγορεί την Ελλάδα για χρήση ‘θανατηφόρας δύναμης’ εναντίον των προσφύγων.

Σε δήλωσή του ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν αναφέρει ότι απορρίπτουν τις κατηγορίες του Έλληνα Πρωθυπουργού στο CNN International. “Μας ανησυχεί βαθιά η νοσηρή συμπεριφορά και η χρήση θανατηφόρας δύναμης εναντίον των προσφύγων από τις ελληνικές δυνάμεις επιβολής του νόμου και των συνοριοφυλάκων”, αναφέρει. Προσθέτει ότι Τουρκία είναι η χώρα που έχει φιλοξενήσει τους περισσότερους πρόσφυγες στον κόσμο και κατηγορεί την ΕΕ ότι δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της για οικονομική στήριξη και επανεισδοχή που έδωσε με τη συμφωνία για τους πρόσφυγες το 2016. Ο Φαχρεττίν Αλτούν ανέφερε ότι προτροπή της Τουρκίας προς την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα είναι “αντί να κατηγορούν κάποιους, να επικεντρωθούν στον τερματισμό του εμφύλιου πολέμου στη Συρία, ο οποίος είναι η αιτία για την άτακτη μετανάστευση”, αναφέρει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Καλωσόρισε τον ΓΓ του ΣτΕ ο ΠτΔ - «Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει τεράστια σημασία στο Συμβούλιο της Ευρώπης»

Καλωσόρισε τον ΓΓ του ΣτΕ ο ΠτΔ - «Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει τεράστια σημασία στο Συμβούλιο της Ευρώπης»

Στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) αναφέρθηκε σήμερα ο ΓΓ του ΣτΕ κ. Αλέν Μπερσέτ, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE