Ιταλία: Θετικός στον ιό ο γραμματέας της κεντροαριστεράς Τζινγκαρέτι. Προς παράταση της διακοπής λειτουργίας σχολείων

Ιταλία: Θετικός στον ιό ο γραμματέας της κεντροαριστεράς Τζινγκαρέτι. Προς παράταση της διακοπής λειτουργίας σχολείων

Ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό, αλλά ότι είναι καλά και βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό μαζί με την οικογένειά του.

Παράλληλα, άνδρας της ασφαλείας του γραμματέα της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι φέρεται να είναι θετικός στον ιό. Ο γραμματέας της Λέγκας, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση RAI, δήλωσε έτοιμος να υποβληθεί στις εξετάσεις για την ανίχνευση του ιού.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση Κόντε προσανατολίζεται προς την παράταση της διακοπής λειτουργίας των σχολείων και πανεπιστημίων της χώρας μέχρι τα τελη Μαρτίου.

Εξάλλου, η ιταλική κυβέρνηση ενδέχεται να επεκτείνει την καραντίνα της "κόκκινης ζώνης" της Λομβαρδίας σε νέες περιοχές της περιφέρειας.

 Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE