ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τίθεται νομικό θέμα με το διάταγμα και την προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης -Τι λένε Αγγελίδης και Στεφάνου

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τίθεται νομικό θέμα με το διάταγμα και την προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης -Τι λένε Αγγελίδης και Στεφάνου

Ενδεχόμενη παραβίαση του Διατάγματος που εξέδωσε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου κατόπιν εξουσιοδότησης του Υπουργικού Συμβουλίου, θα συνιστά ποινικό αδίκημα υπό μια βασική προϋπόθεση, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα dejure.com.cy.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εν λόγω ιστοσελίδας που ασχολείται με νομικά θέματα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ψήφιση και δημοσίευση Κανονισμών.

Στο ρεπορτάζ της dejure.com.cy φιλοξενούνται και τοποθετήσεις δυο γνωστών νομικών, του Ηλία Στεφάνου και του Σίμου Αγγελίδη.

Ο κ. Αγγελίδης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «για να μπορεί να εφαρμοστεί η ποινή που προβλέπεται στο άρθρο 7 του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, τον οποίο επικαλείται το Υπουργικό και ο υπουργός Υγείας, θα πρέπει να έχουν εκδοθεί κανονισμοί. Στο παρόν στάδιο δεν φαίνεται να έχουν εκδοθεί Κανονισμοί από το Υπουργικό».

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Υγείας, ασκώντας τις εξουσίες που παρέχει το άρθρο 6 (γ) και (δ) του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, Κεφ. 260, οι οποίες του εκχωρήθηκαν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (10.03), προχώρησε, με την έκδοση Διατάγματος, στον καθορισμό μέτρων για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Διαβάστε το ρεπορτάζ dejure.com.cy

Ανέβηκε εκ νέου ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων- Ανακοινώθηκαν άλλα τέσσερα- Οι πρώτες πληροφορίες

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Στήνουν το τραπέζι για την πενταμερή: Με συγκεκριμένες προτάσεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στη Γενεύη - Είδε και απήλθε η Ντι Κάρλο

Στήνουν το τραπέζι για την πενταμερή: Με συγκεκριμένες προτάσεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στη Γενεύη - Είδε και απήλθε η Ντι Κάρλο

Υπό τον φόβο ενός αδιεξόδου, αλλά και των γνωστών θέσεων που αναμένεται να επαναλάβει η τουρκική πλευρά στην πενταμερή διάσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Μαρτίου στη Γενεύη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κατέθεσε ενώπιον της Αναπληρώτριας ΓΓ του ΟΗΕ Ρόζμαρι Ντι Κάρλο συγκεκριμένες ιδέες, οι οποίες πρώτο, θα υποβοηθήσουν τη διαδικασία κατά την πενταμερή διάσκεψη χωρίς να υπάρξει αδιέξοδο και δεύτερο, θα απομακρύνουν τον κίνδυνο, να μπει στο τραπέζι η θέση Τατάρ, για λύση δύο κρατών. Υποδεχόμενος την κα. Ντι Κάρλο το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε πως το status quo δεν μπορεί να αποτελέσει  τη λύση του κυπριακού και όσο περνάει ο καιρός, η κατάσταση επιδεινώνεται.

BEST OF TOTHEMAONLINE