Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα στους ξένους

Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα στους ξένους

 Η Λιθουανία ανακοίνωσε ότι κλείνει με τη σειρά της τα σύνορά της στους ξένους από το απόγευμα, προκειμένου να αναχαιτίσει την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ενώ έχουν καταγραφεί επτά κρούσματα έως σήμερα στη χώρα της Βαλτικής με πληθυσμό 2,8 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι έλεγχοι θα τεθούν σε ισχύ από τις 18.00 τοπική ώρα στα σύνορα με τη Λετονία και την Πολωνία, τις δύο χώρες της ΕΕ με τις οποίες γειτνιάζει, ανακοίνωσε η Υπουργός Εσωτερικών, Ρίτα Ταμασούνιεν.

"Η ελεύθερη κυκλοφορία στη ζώνη Σένγκεν ήταν ό,τι πιο πολύτιμο, όμως τώρα έχει γίνει η μεγαλύτερη απειλή" σημείωσε η Υπουργός. Ανάλογους περιορισμούς έχουν υιοθετήσει τις τελευταίες ημέρες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πολωνία, η Σλοβακία και η Τσεχία. Μόλις τεθούν σε ισχύ οι έλεγχοι θα απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα σε όλους τους ξένους με εξαίρεση τους κατόχους άδειας εργασίας στη Λιθουανία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Σε μια περίοδο, όπου οι εξελίξεις στο κυπριακό, δεν είναι ευοίωνες, η κίνηση από πλευράς της ΕΕ για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου, προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που οδήγησε στην επιλογή του Γιοχάνες Χαν, ο οποίος ουσιαστικά θα είναι η φωνή των Βρυξελλών, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE