ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Σχεδόν διπλασιασμός θυμάτων του κορωνοϊού σε μία μέρα στη Βρετανία

Σχεδόν διπλασιασμός θυμάτων του κορωνοϊού σε μία μέρα στη Βρετανία

 Τον θάνατο ακόμα δέκα ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου η διοίκηση του εθνικού συστήματος υγείας NHS στην Αγγλία.

Και τα δέκα νεότερα θύματα ήταν ηλικίας άνω των 70 ετών και είχαν προβλήματα υγείας.

Συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο τα θύματα ανέρχονται πλέον σε 21. Τα 20 εξ αυτών καταγράφονται στην Αγγλία και ένα στη Σκωτία.

Ο συνολικός επίσημος απολογισμός των θετικών κρουσμάτων παραμένει για την ώρα στα 798, αν και οι αρχές στην Ουαλία επιβεβαίωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ακόμα 22 θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων εκεί στα 60.

Η ανακοίνωση των νεότερων θανάτων έρχεται ενώ συνεχίζεται ο δημόσιος διάλογος για την επάρκεια των μέτρων που έχει λάβει η βρετανική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, αμφισβητείται η ορθότητα της απόφασης να εφαρμόζονται σταδιακά και αργά τα όποια περιοριστικά μέτρα. Σκοπός του μέτρου, όπως επανέλαβε το Σάββατο ο ανώτατος ιατρικός αξιωματούχος για την Αγγλία καθηγητής Κρις Γουίτι, είναι να περιοριστούν οι θάνατοι από τον ιό μέσω του ελέγχου της κορύφωσης της επιδημίας.

Επιστήμονες στη Βρετανία, αλλά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχουν διαφωνήσει ανοιχτά ή έχουν αφήσει αιχμές κατά της στρατηγικής για την οικοδόμηση της λεγόμενης «αγελαίας ανοσίας» που ακολουθείται από την κυβέρνηση. Η στρατηγική αυτή προβλέπει ότι ο ιός θα προσβάλει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, τουλάχιστον το 60%, αλλά με ελεγχόμενο ρυθμό, έτσι ώστε να αναπτυχθεί σταδιακά ανοσία σε τόσο μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που θα περιορίσει τελικά τη μετάδοση του ιού στις ευπαθείς ομάδες κατά τρόπο διαχειρίσιμο από τις ασφυκτιούσες υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

Ο καθηγητής Γουίτι επανέλαβε ότι στην παρούσα φάση αυτό που πρέπει να γίνεται είναι να μένουν στο σπίτι για επτά ήμερες όσοι έχουν καινούριο επίμονο βήχα ή πυρετό.

Πάντως αξιωματούχος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι μέσα στην εβδομάδα θα προωθηθεί νομοθεσία για την απαγόρευση μαζικών συναθροίσεων, πιθανότατα άνω των 500 ατόμων.

Την ίδια ώρα, η συνδικαλιστική οργάνωση των δασκάλων στη Βρετανία ζητά από την κυβέρνηση περισσότερες εξηγήσεις για το επιδημιολογικό μοντέλο που ακολουθείται και το οποίο κρίνει ότι τουλάχιστον για την ώρα δεν πρέπει να κλείσουν τα σχολεία.

Εν τω μεταξύ, αεροσκάφη της βρετανικής Jet2 που είχαν προορισμό την Ισπανία επέστρεψαν το Σάββατο στα αεροδρόμια από τα οποία είχαν αναχωρήσει λόγω της απαγόρευσης πτήσεων προς την ιβηρική χώρα, η οποία κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top