Αρχ. Χρυσόστομος: Όλοι οι Χριστιανοί να απέχουν για 3 εβδομάδές από τις ακολουθίες

Αρχ. Χρυσόστομος: Όλοι οι Χριστιανοί να απέχουν για 3 εβδομάδές από τις ακολουθίες

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, καλείται όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα να απέχει για διάστημα τριών εβδομάδων (μέχρι της 10ης Απριλίου) από τις ακολουθίες, με σκοπό να ανακοπεί περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ ταυτόχρονα απονέμει τα εύσημα στην Κυβέρνηση για τα δραστικότατα μέτρα που εφαρμόζει από σήμερα Κυριακή, τα οποία επικροτεί και ανακοινώνει μέτρα συμπόρευσης με το πνεύμα των αποφάσεων της Κυβέρνησης, καλώντας τους πιστούς να απέχουν από τους εκκλησιασμούς.

Η αποχή για διάστημα τριών εβδομάδων από τις ιερές Ακολουθίες και το Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως να μην προκαλεί βάρος στη συνείδηση του ευσεβούς ποιμνίου μας, διότι η ωφέλεια που θα προκύψει με την παρέλευση αυτής δοκιμασίας θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη, σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι για τους πιστούς που το επιθυμούν, πέρα από την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση των ιερών ακολουθιών των Χαιρετισμών στην Παναγία κάθε Παρασκευή και της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, θα μπορούν να παρακολουθούν και τις καθ’ ημέραν ακολουθίες από το ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής «Ο Αληθινός Λόγος» στις συχνότητες 93.3 επαρχία Λευκωσίας, 101.9 επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, 90.5 επαρχία Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου και 89.8 Πόλη Χρυσοχούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος απευθύνει έκκληση «να μιμηθούμε το παράδειγμα των αδελφών μας στην Κίνα και να αποφύγουμε τα λάθη και την καθυστερημένη λήψη δραστικών μέτρων από ευνομούμενες χώρες της Ευρώπης».

Επίσης, αναφέρει πως με βέβαιη την πίστη μας πως «όπου Θεός βούλεται, νικάται φύσεως τάξις» ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όσους αδελφούς μας έχουν προσβληθεί από την νόσο αυτή και ο Κύριος να ευδοκήσει ώστε να μη θρηνήσουμε κανένα θύμα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 Προτάσσει τα ΜΟΕ η Αθήνα για την επανέναρξη των συνομιλιών - Είδε Γεραπετρίτη η Ολγκίν

Προτάσσει τα ΜΟΕ η Αθήνα για την επανέναρξη των συνομιλιών - Είδε Γεραπετρίτη η Ολγκίν

Συνεχίζει το σαφάρι επαφών στις εγγυήτριες χώρες η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, ενόψει της επόμενης πενταμερούς διάσκεψης, στη Νέα Υόρκη, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο. Μετά την Κωνσταντινούπολη και τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, η κα. Ολγκίν, είχε την Πέμπτη συνάντηση στην Αθήνα, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη. Κατά τη συνάντηση, η Αθήνα, έστειλε το μήνυμα πως η οικοδόμηση εμπιστοσύνης συνιστά απαραίτητη συνθήκη για την επανεκκίνηση των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE