ΕΚΤΑΚΤΟ - ΛΑΡΝΑΚΑ: Εγκλωβισμένοι στο αεροπλάνο Κύπριοι φοιτητές και ταξιδιώτες -Δεν τους αφήνουν να κατέβουν

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΛΑΡΝΑΚΑ: Εγκλωβισμένοι στο αεροπλάνο Κύπριοι φοιτητές και ταξιδιώτες -Δεν τους αφήνουν να κατέβουν

Εγκλωβισμένοι Κύπριοι ταξιδιώτες και φοιτητές που αφίχθηκαν στην Κύπρο στις 19:30 με πτήση της easyjet.

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου και η Αστυνομία δεν επιτρέπουν την αποβίβαση 40 περίπου ταξιδιωτών ανάμεσα τους 5 φοιτητές , επικαλούμενοι το σχετικό διάταγμα της κυβέρνησης, περί απαγόρευσης εισόδου στη Δημοκρατία σε όσους Κύπριους πολίτες δεν έχουν έγγραφο που βεβαιώνει ότι είναι καλά στη υγεία τους.

Εδώ να σημειωθεί ότι στην Αγγλία κανένα ιατρικό κέντρο δεν εκδίδει το χαρτί που ζητά η κυβέρνηση.

Αυτή τη στιγμή περίπου 40 άτομα ανάμεσα τους 5 φοιτητές είναι εγκλωβισμένοι και είναι αμφίβολο κατά πόσον θα τους επιτραπεί η είσοδος. Μάλιστα τους αναφέρουν ότι ενδεχομένως να τους στείλουν πίσω στη Αγγλία.

Έγκριτος νομικός μας ανέφερε ότι με βάση το θεμελιώδες άρθρο 14 του Συντάγματος δεν μπορεί κανείς να αποστερήσει από οποιονδήποτε πολίτη της Κυρπιακής Δημοκρατίας το δικαίωμα να εισέλθει στη Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ομάδα ειδικών από ΗΠΑ – Έφτασαν μετά από αίτημα Χριστοδουλίδη, μεταβαίνουν σήμερα στο σημείο της πυρκαγιάς

Ομάδα ειδικών από ΗΠΑ – Έφτασαν μετά από αίτημα Χριστοδουλίδη, μεταβαίνουν σήμερα στο σημείο της πυρκαγιάς

Οι ειδικοί της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ΑΤF των ΗΠΑ, που έφθασαν στην Κύπρο για έρευνες σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ορεινή περιοχή Λεμεσού, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, θα μεταβούν στην κοινότητα Μαλιάς στη Λεμεσό σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 7 Αυγούστου 2025.

BEST OF TOTHEMAONLINE