ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Νεκρή Τουρκοκύπρια στο Λονδίνο λόγω κορωνοϊού

Νεκρή Τουρκοκύπρια στο Λονδίνο λόγω κορωνοϊού

Η Τ/κ Ελμαζιγιέ Κανλί που διέμενε στο νότιο Λονδίνο και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Φάρνμποροου γιατί είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό κατέληξε την Τρίτη 17/3 εκεί που νοσηλευόταν.

 
Σύμφωνα με την τουρκόφωνη ιστοσελίδα «Λόντρα γκαζέτε» η άτυχη Τ/κ ήταν γύρω στα 80. Μιλώντας για την εκλιπούσα ένας άλλος Τ/κ που την γνώριζε, ο Ερκίν Γκιουνέι που είναι και πρόεδρος ενός βακούφικου αλλά και ιδιοκτήτης γραφείου κηδειών, ανέφερε ότι η Βρετανία φαίνεται ότι ήταν απροετοίμαστη ενάντια στον κορωνοϊό και πως μιλώντας και με άλλους που έχουν γραφεία κηδειών, οι σοροί των νεκρών από τον κορωνοϊό δεν δίδονται στα γραφεία, τα οποία εκφράζουν παράπονα γιατί δεν μπορούν να μιλήσουν με κανέναν υπεύθυνο στην Βρετανία για το θέμα των ταφών.
 
Στο μεταξύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζεται έντονα το βίντεο ενός Τ/κ, του Σεβκέτ Γκιουζέλαϊ  που διαμένει στο Λονδίνο και εδώ και χρόνια έχει την δική του επιχείρηση εστίασης. Στο βίντεο λέει ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια είναι η πρώτη φορά που σήμερα δεν άνοιξε το μαγαζί του. Περιγράφει την κατάσταση ως πολύ άσχημη και ζητεί βοήθεια από την «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα για τους Τ/κ που μένουν εκεί.
 

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top