ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ: Συνολικά 145 άτομα έφτασαν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 19/3

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ: Συνολικά 145 άτομα έφτασαν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 19/3

Συνολικά 145 άτομα που βρίσκονταν σε διάφορες χώρες του εξωτερικού έφτασαν μέχρι τη μία το μεσημέρι την Πέμπτη (19/03) στην Κύπρο και μεταφέρονται με λεωφορεία σε χώρους απομόνωσης.

Συγκεκριμένα πτήση της Aegean έφτασε γύρω στις 9.30 το πρωί από την Αθήνα, με 118 επιβάτες και ένα βρέφος. Στο αεροσκάφος ανέβηκαν μέλη της Αστυνομίας και λειτουργοί από τα Υπουργεία Υγείας και Μεταφορών οι οποίοι συγκέντρωσαν τα πιστοποιητικά και αφού διενεργήθηκε έλεγχος τους από το Κέντρο Συντονισμού «Ζήνων» στη Λάρνακα, δόθηκε η άδεια να αποβιβαστούν.

Αδεια για αποβίβαση δόθηκαν επίσης σε τρεις επιβάτες αεροσκάφους που έφτασε από τη Μάλτα και σε 23 άτομα που έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Κάϊρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται ότι σήμερα θα φτάσουν στην Κύπρο από διάφορες χώρες του εξωτερικού, συνολικά 276 άτομα που έχουν εξασφαλίσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Συνολικά σήμερα αναμένεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας 13 πτήσεις και άλλες τρεις στο αεροδρόμιο Πάφου.

Αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο Λάρνακας βρίσκεται αεροσκάφος από το Άμστερνταμ που μεταφέρει 47 επιβάτες οι οποίοι αναμένουν από τους αρμόδιους Λειτουργούς των Υπουργείων Υγείας και Μεταφορών να ελέγξουν τα πιστοποιητικά τους και να τους δοθεί η άδεια να αποβιβαστούν.

Ολοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στους χώρους που έχουν οριστεί από την κυβέρνηση, όπου και θα απομονωθούν για 14 μέρες.

Εν τω μεταξύ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος και λειτουργοί του Υπουργείου καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να πειστούν τουριστικοί πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες που φτάνουν στην Κύπρο χωρίς επιβάτες να ανοίξουν τις πτήσεις τους και να επιτρέψουν την επιβίβαση ατόμων που δικαιούνται να επιστρέψουν στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι αρκετές πτήσεις φτάνουν στην Κύπρο άνευ επιβατών προκειμένου να μεταφέρουν πίσω στις χώρες τους τουρίστες που επιθυμούν να επιστρέψουν.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE