ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Γιατί είναι τόσο υψηλό το ποσοστό θνησιμότητας στην Ιταλία –Διαφωτιστικοί αριθμοί από Telegraph -ΠΙΝΑΚΕΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Γιατί είναι τόσο υψηλό το ποσοστό θνησιμότητας στην Ιταλία –Διαφωτιστικοί αριθμοί από Telegraph -ΠΙΝΑΚΕΣ

Στην ηλικία φαίνεται να βρίσκεται η απάντηση για το υψηλό ποσοστό θνησιμότητας όσων ασθενούν με κορωνοϊό στην Ιταλία.

Επιμέλεια: Φ.Μ.

Η Daily Telegraph σε ρεπορτάζ της (21/03) προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα γιατί η Μεσογειακή χώρα παρουσιάζει τόσο ανησυχητικά νούμερα, παραθέτοντας σημαντικά στοιχεία:

• Από τους 47.000 ανθρώπους στην Ιταλία που επιβεβαιωμένα έχουν κορωνοϊό, οι 4.032 έχουν αποβιώσει, με ρεκόρ αύξησης τις τελευταίες 24 ώρες (627).

• Αντίθετα η Κίνα έχει διπλάσιο αριθμό ατόμων με κορωνοϊό, 81.250, αλλά μόλις 3.253 απ΄ αυτούς απεβίωσαν.


• 8% όσων προσβλήθηκαν από κορωνοϊό στην Ιταλία έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ στην Κίνα το αντίστοιχο ποσοστό είναι 4%.

• Στη Γερμανία το ποσοστό θνησιμότητας είναι μόλις 0.3%. Από τα επιβεβαιωμένα 13.000 κρούσματα, καταγράφονται μόλις 42 θάνατοι.

• Σύμφωνα με τον καθηγητή Γουάλτερ Ρικιάρντι, σύμβουλο του υπουργού Υγείας της Ιταλίας, το ποσοστό θνησιμότητας είναι υψηλότερο λόγω δημογραφικών. Η Ιταλία είναι δεύτερη παγκοσμίως σε πληθυσμό ηλικιωμένων.

• «Η ηλικία των ασθενών στα νοσοκομεία έχει μέσο όρο τα 67 χρόνια, ενώ στην Κίνα 46» δηλώνει ο καθηγητής Ρικιάρντι.

• Σύμφωνα με μελέτη του επιστημονικού περιοδικού JAMA (The Journal of the American Medical Association) που δημοσιεύτηκε εντός της εβδομάδας, 40% όσων μολύνθηκαν και 87% όσων απεβίωσαν είχαν ηλικία πέραν των 70 ετών.

• Ο καθηγητής Ρικιάρντι, βέβαια, κρατάει επιφύλαξη, καθώς θεωρεί ότι ο τρόπος που κρατούνται τα ιατρικά αρχεία σε σχέση με τους θανάτους, μπορεί να αλλοιώνει τα στατιστικά και να οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα.

• Άλλοι ειδικοί όπως ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Δημόσιας Υγείας σε Πανεπιστημιακό ίδρυμα του Λονδίνου (Σχολή Υγιεινής και Φαρμακολογίας του Λονδίνου), Μάρτιν ΜακΚι, διατυπώνει τη θέση ότι οι χώρες τη δεδομένη στιγμή δεν έχουν επαρκείς ενδείξεις.

• Εξάλλου, ο Δρ Μάικ Ράιαν εκτελεστικός διευθυντής σε πρόγραμμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, διατυπώνει τη θέση ότι «οι γιατροί στην Ιταλία δεν έχουν να κάνουν με έναν ή δυο ασθενείς αλλά με 1.200. Το γεγονός ότι σώζουν τόσους πολλούς είναι ένα μικρό θαύμα από μόνο του».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες μεταξύ του ΔΗΚΟ και του Προεδρικού, μετά τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Πολίτης της εμπιστευτικής επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η υπόθεση, αποκτά πλέον ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα η Γραμματεία του ΔΗΚΟ μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για άμεση συνάντηση, με τον Πρόεδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE