BUSINESS NEWS

Διαχείριση κρίσεων: Τα πρώτα άμεσα μέτρα που πρέπει να πάρει μία εταιρεία

Διαχείριση κρίσεων: Τα πρώτα άμεσα μέτρα που πρέπει να πάρει μία εταιρεία

Οι νέες συνθήκες που δημιουργούνται μετά από το ξέσπασμα διεθνώς της κρίσης του κορωνοϊού επηρεάζουν και τον τομέα των επιχειρήσεων οι οποίες οφείλουν να λάβουν άμεσα μέτρα και να διαχειριστούν τα δεδομένα που ορθώνονται μπροστά μας.

 

Του Κώστα Ντάλτα
Γενικός Διευθυντής Red Wolf Digital Group

 

Χωρίς πανικό και με ψυχραιμία αυτές είναι οι πρώτες άμεσες ενέργειες που πρέπει να κάνει μία επιχείρηση για να διαχειριστή αυτή την έκτακτη ανάγκη.

Επικοινωνήστε με τους πελάτες σας
Αυτοί είναι η ψυχή της επιχείρησης και της αποστολής του οργανισμού σας. Η διατήρηση της εμπιστοσύνης και της εμπιστοσύνης τους κατά τη διάρκεια μιας πιθανής διαταραχής που σχετίζεται με το κοροναϊό είναι κρίσιμη.


Προσδιορίστε τις ανησυχίες των πελατών σας (πελάτες, ασθενείς, φοιτητές, επισκέπτες του ξενοδοχείου κ.λπ.). Αναπτύξτε μηνύματα που διασφαλίζουν ότι οι πελάτες σας έχουν κάνει ό, τι μπορεί για να εξασφαλίσουν συνεπή παράδοση των προϊόντων και υπηρεσιών που χρειάζονται και αναμένουν. Εάν υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες, στο χρονοδιάγραμμα, στις αντικαταστάσεις κ.λπ., βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες σας ενημερώνονται.
Αφήστε τους πελάτες σας να μάθουν τι μέτρα έχει πάρει η επιχείρησή σας για να τα προστατεύσει από την έκθεση στον ιό. Παρέχετε πόρους για πρόσθετες πληροφορίες στο διαδίκτυο και ενημερώστε τους πελάτες πώς μπορούν να λάβουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους. Εξετάστε ένα έγγραφο με ερωτήσεις με επιχειρηματικές ερωτήσεις που θα σας ζητήσουν οι πελάτες και / ή θα δημιουργήσετε μια ανοικτή τηλεφωνική γραμμή. Μείνετε σε τακτική επαφή με τους πελάτες σας με ενημερωμένες πληροφορίες, ακόμη και αφού τα πράγματα επανέλθουν στο φυσιολογικό.

Προετοιμαστείτε για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
Προετοιμάστε τις δηλώσεις για τα νέα του τύπου και των ιστότοπων. Λάβετε υπόψη ότι αυτό μπορεί να μην είναι η καλύτερη στιγμή για να πείτε νέα της εταιρείας. Οι δημοσιογράφοι ενδιαφέρονται για τον τρόπο με τον οποίο η εστία COVID-19 επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία και τις προσπάθειες πρόληψης κάθε χώρας. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αφιερώνουν χρόνο και προϋπολογισμό για την κάλυψη αυτών των θεμάτων.
Για παράδειγμα, στην Κορέα, οι εγκαταστάσεις της SK Hynix, της Samsung και της Hyundai χρειάστηκε να κλείσουν για μία έως δύο εβδομάδες, επειδή οι υπάλληλοι είχαν αρρωστήσει με κοροναϊό. Αυτού του είδους οι ειδήσεις είναι υψηλής προτεραιότητας για τους Κορεάτες και τους ιαπωνικούς συντάκτες και δεν είναι πιθανό να επικεντρωθούν τώρα σε θέματα όπως η εκτόξευση προϊόντων (οι δραστηριότητες αυτές θα πρέπει να καθυστερήσουν εάν η κάλυψη των μέσων ενημέρωσης θεωρηθεί πολύ σημαντική).


Στην Κίνα, τα ΜΜΕ προσπαθούν να επανέλθουν στο φυσιολογικό ρυθμό, με την ενθάρρυνση της κινεζικής κυβέρνησης, παρόλο που η επιδημία εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρή εκεί. Εξετάστε ποια μηνύματα σχετικά με τον οργανισμό σας ενδέχεται να ξεκαθαρίσουν τη σύγχυση για πιθανούς ταξιδιώτες. Για παράδειγμα, οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία θα θέλουν να μάθουν αν μια ιδιοκτησία έχει αλλάξει τις πολιτικές ακύρωσης λόγω του ιού και εάν οι επισκέπτες διατρέχουν οικονομικό κίνδυνο αν χρειαστεί να ακυρώσουν ή να αναβάλουν το ταξίδι τους εξαιτίας ξαφνικής επιδημίας.
Οι περισσότερες εταιρείες πιθανότατα δεν θα θέλουν να σχολιάσουν πώς η επιδημία του ιού μπορεί να επηρεάσει ή να μην επηρεάσει την επιχείρησή τους. Προτείνεται στους οργανισμούς να συζητούν μόνο τις πολιτικές τους σχετικά με την εκδήλωση της νόσου, τις συμβουλές τους στους εργαζομένους σχετικά με τη διατήρηση της υγείας τους και τα σχέδιά τους να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών.

Η αλυσίδα εφοδιασμού και η παραγωγή
Είναι εγγυημένη η παραγωγική ικανότητα; Ποιες δραστηριότητες έχουν ξεκινήσει για να προετοιμαστούν για μεγάλο αριθμό άρρωστων υπαλλήλων; Υπάρχει προσωρινός τερματισμός της παραγωγής σε περίπτωση πανδημίας;

Συνεργασία
Εσείς συνεργάζεστε με αξιωματούχους και άλλους οργανισμούς (ΠΟΥ, εθνικές υγειονομικές αρχές κ.λπ.) για να είστε ενήμεροι; Είναι σαφείς οι ευθύνες της εταιρείας σας για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων πτυχών της εστίας του ιού (εμπειρογνώμονας ασφάλειας εργασίας, ιατρός εταιρείας κ.λπ.);

Διαδικασίες
Υπάρχει ειδικός οδηγός ή σχέδιο δράσης για διάφορες καταστάσεις; Πόσο καιρό εκτιμάτε ότι θα χρειαστεί να επανέλθει ο οργανισμός σας στο φυσιολογικό; Είναι σαφείς οι ευθύνες του προσωπικού σε περίπτωση κρίσης; Τι ενέργειες κάνατε για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια των εργαζομένων σας (επιλογές εργασίας στο σπίτι, δωρεάν απολυμαντικά κ.λπ.);

Σχέδιο για το μέλλον
Σύμφωνα με τους The New York Times και άλλους ειδικούς, το COVID-19 μπορεί να επανέλθει πιο έντονα αργότερα φέτος. Αξιολογήστε τις πρακτικές σας και σχεδιάστε να τις διατηρήσετε. Παρακολουθήστε την αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας σε διαφορετικά ακροατήρια. Απευθυνθείτε αμέσως στον φόβο και τις προκαταλήψεις εναντίον διαφορετικών ομάδων ανθρώπων άμεσα και με επιστημονικά δεδομένα.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κινηματογραφική καταδίωξη στη Λάρνακα: Πέταξαν ουσίες από το παράθυρο και ξυλοφόρτωσαν αστυνομικούς - Τους έστειλαν νοσοκομείο

• Άγριος καβγάς στη Λεμεσό: Βρέθηκαν για να λύσουν τις διαφορές τους και πιάστηκαν στα χέρια - Στο νοσοκομείο δυο πρόσωπα

• Γιος μαχαίρωσε τον πατέρα του στο πόδι - Όλα ξεκίνησαν για ένα κινητό τηλέφωνο

• Ταξίδια στη Βρετανία: Τι πρέπει να προσέξουν οι επισκέπτες - Πόσο θα επηρεάσει τους Κύπριους

• «Πάμε εξπρές»: Επεκτείνεται το ωράριο αργά το βράδυ - Όλες οι λεπτομέρειες

• Θλίψη στον εκπαιδευτικό κόσμο της Κύπρου για τον θάνατο της Ρέας Παπαγεωργίου

• Τζόκερ: Στην Κύπρο το τυχερό δελτίο - Πόσα κέρδισε και πού παίχτηκε

• Ντόναλντ Τραμπ: Έκανε τον Έλον Μασκ υπουργό Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας των ΗΠΑ



Αναστασιάδης: Τα… βρήκε με Αβέρωφ και (ξαφνικά) «πυροβολεί» Χριστοδουλίδη- Η «πατρική συμβουλή» και το παράπονο

Αναστασιάδης: Τα… βρήκε με Αβέρωφ και (ξαφνικά) «πυροβολεί» Χριστοδουλίδη- Η «πατρική συμβουλή» και το παράπονο

Σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη προχώρησε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την σχέση που έχει με τον Αβέρωφ Νεοφύτου καθώς και για την διακυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, παραθέτοντας του μάλιστα και μία…πατρική συμβουλή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top