ΚΥΠΡΟΣ: Γυναίκα με κορωνοϊό γέννησε αγοράκι- Πώς έγινε η διαδικασία

ΚΥΠΡΟΣ: Γυναίκα με κορωνοϊό γέννησε αγοράκι- Πώς έγινε η διαδικασία

Εγκυμονούσα θετική στον κορωνοϊό διακομίσθηκε την Τρίτη 31/3 από την Πάφο στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι.


Πρόκειται στην ουσία για το  πρώτο περιστατικό  ετοιμόγεννης γυναίκας θετικής στον κορωνοϊό το οποίο αντιμετώπισαν  στο Μακάρειο Νοσοκομείο και όλα πήγαν καλά σύμφωνα με τον διευθυντή της μαιευτικής και γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αγαθοκλή Χριστοφίδη .

Ο Χριστοφίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η γυναίκα που είναι μητέρα άλλων δυο παιδιών μεταφέρθηκε από την Πάφο και ήταν χωρίς συμπτώματα. Ενεργοποιήθηκαν όλα τα σχετικά πρωτόκολλα και λήφθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια τόσο της ασθενούς όσο και των επαγγελματιών υγείας. Η καισαρική διενεργήθηκε σε ειδικό χειρουργείο που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν ανάλογα περιστατικά.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως η μητέρα αναμένεται να μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο και τουλάχιστον τις πρώτες μέρες δεν θα έχει επαφή με το νεογέννητο το οποίο θα βρίσκεται σε απομόνωση και θα υποβληθεί σε εξετάσεις για κορωνοϊό.  Αν όλα εξελιχτούν ομαλά σε μερικές μέρες θα λάβουν εξιτήριο και θα επιστρέψουν στην Πάφο.

 

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

Προσερχόμενος την Πέμπτη το πρωί στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «είναι η ώρα των αποφάσεων σε όλα τα θέματα", σημειώνοντας πως  το θέμα της Ουκρανίας είναι αυτό που θα κυριαρχήσει. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι "απόψε θα βγούμε ακόμα πιο ενωμένοι».

BEST OF TOTHEMAONLINE