ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Ο φαρμακευτικός κολοσσός Bayer επενδύει στη χλωροκίνη για τη μάχη κατά του κορωνοϊού

ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Ο φαρμακευτικός κολοσσός Bayer επενδύει στη χλωροκίνη για τη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ένα από τα πλέον ελπιδοφόρα φάρμακα στη μάχη κατά του κορωνοϊού, μεταδίδει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, προέρχεται από τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer. Πρόκειται για το φάρμακο κατά της ελονοσίας –Resochin- με κύρια δραστική ουσία τη χλωροκίνη. Πρόκειται για την ουσία που χρησιμοποιείται ήδη ευρέως σε ασθενείς με κορωνοϊό.

Όπως εξηγεί σε συνέντευξη στην εφημερίδα Χάντελσμπλατ ο επικεφαλής της Bayer Βέρνερ Μπάουμαν, «υπάρχουν ενδείξεις ότι εργαστηριακά αλλά και σε πρώτες κλινικές έρευνες το Resochin μειώνει τα επίπεδα του ιού. Τα περισσότερα από αυτά τα δεδομένα προέρχονται από την Κίνα και πλέον ξεκινούν μεγάλες κλινικές έρευνες, και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αυτές καλούνται να αποσαφηνίσουν τη σχέση αποτελεσματικότητας/ρίσκου στη χρήση του Resochin κατά του κορωνοϊού».

Σε ερώτηση εάν το σκεύασμα είναι η ελπίδα για χιλιάδες ασθενείς ο επικεφαλής της Bayer απαντά ότι «πολλοί το βλέπουν έτσι, το ίδιο και εμείς. Ωστόσο για να απαντήσουμε με βεβαιότητα σε αυτό το ερώτημα χρειαζόμαστε εν τέλει αξιόπιστα στοιχεία από ελεγμένες κλινικές έρευνες».

Όπως εξηγεί ο Βέρνερ Μπάουμαν το Resochin είναι ένα παλιό φάρμακο που κυκλοφορεί στην αγορά ήδη εδώ και 80 χρόνια. «Στη χρήση του κατά της ελονοσίας οι παρενέργειες έχουν ερευνηθεί καλά και είναι γνωστές. Η δραστική του ουσία είναι ένα γενόσημο, συνεπώς είναι φθηνή και διαθέσιμη σε μεγάλες ποσότητες. Όλα αυτά είναι επιχειρήματα υπέρ του σκευάσματος. Ωστόσο ήταν και παραμένει ένα φάρμακο που πρέπει να συνταγογραφείται από γιατρούς. Θα πρέπει να γίνουν και άλλα τεστ ως προς την αποτελεσματικότητά του έναντι του κορωνοϊού».

Τέλος για το πόσο καιρό θα διαρκέσουν αυτές οι έρευνες για την αποτελεσματικότητα του Resochin και για το πότε αναμένεται να υπάρχουν αξιόπιστα δεδομένα, ο Βέρνερ Μπάουμαν απαντά «Πρόκειται για ένα ερώτημα το οποίο θα πρέπει να απαντάται ιατρικά κατά περίπτωση. Είναι προτιμότερο να περιμένουμε μια μεγάλη σειρά τεστ για να είμαστε απόλυτα βέβαιοι; Ή μήπως σπαταλάμε με τον τρόπο αυτό χρόνο κατά τον οποίο θα μπορούσαμε να σώσουμε ζωές;».

Εν τω μεταξύ η Γερμανία αγοράζει πλέον μαζικά φάρμακα που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Στο «στόχαστρο» του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με την FAZ βρίσκονται κυρίως το αντιγριπικό Avigan, αλλά και σκευάσματα που έχουν ως κύρια δραστική ουσία την χλωροκίνη και υδροξυχλωροκίνη,

Εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Φαρμάκων διευκρίνισε ωστόσο στην FAZ ότι για κανένα από τα παραπάνω φάρμακα δεν υπάρχουν διαθέσιμα αξιόπιστα στοιχεία ως προς την αποτελεσματικότητα τους έναντι του ιού.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ουκρανία: Οι ΗΠΑ κλείνουν την πρεσβεία στο Κίεβο μετά από πληροφορίες για αεροπορική επίθεση

• Προσέγγισε διανομέα φαγητού με μοτοσικλέτα και του έκλεψε το τσαντάκι - Νέο περιστατικό στη Λεμεσό

• Ο Αντρέας Γεωργίου έγραψε τραγούδι για τη Eurovision

• Πως το τηγανισμένο λάδι «χάρισε» πολλές χιλιάδες ευρώ σε σχολεία της Κύπρου – Η κίνηση του ΥΠΑΝ

• Καύσιμα: Μικρές αυξήσεις στο πετρέλαιο - Τι συμβαίνει με την τιμή της βενζίνης - Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια



Κυπριακό: Επιμένει στο άνοιγμα της Μιας Μηλιάς ο Τατάρ -‘Εντονες οι διαβουλεύσεις και στις δύο πλευρές

Κυπριακό: Επιμένει στο άνοιγμα της Μιας Μηλιάς ο Τατάρ -‘Εντονες οι διαβουλεύσεις και στις δύο πλευρές

Δύσκολη φαντάζει η επίτευξη συμφωνίας για το θέμα της διάνοιξης νέων οδοφραγμάτων την ώρα που οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται στο παρασκήνιο και στις δύο πλευρές. Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει ένας μήνας από την άτυπη τριμερή της Νέας Υόρκης, τα πράγματα κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς, εν αναμονή της άφιξης στο νησί της βοηθού του Γενικού Γραμματέα, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top