ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: ‘Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει tests tests tests. Αλλά πού είναι τα tests;’ - Θα αυξηθούν όμως στην Κύπρο

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: ‘Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει tests tests tests. Αλλά πού είναι τα tests;’ - Θα αυξηθούν όμως στην Κύπρο

Στο Δελτίο Ειδήσεων του Άλφα φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, μιλώντας για ό,τι καινούργιο υπάρχει σε σχέση με τον κορωνοϊό στο νησί μας.

Αρχικά δήλωσε ότι η Κύπρος ήταν 2η σε αναλογία πληθυσμού στην διενέργεια εξετάσεων για ανίχνευση του κορωνοϊού. ‘Πιθανόν πλέον να είμαστε και πρώτοι αυτή τη στιγμή’ δήλωσε.

Ακολούθως, είπε ότι η αύξηση είναι αναμενόμενη, ειδικά όταν γίνονται πολλές εξετάσεις μέσω της ιχνηλάτησης. Εντούτοις, φανερά ενοχλημένος είπε ότι ‘ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας λέει tests tests tests. Αλλά πού έιναι τα tests;‘

Δήλωσε όμως ότι αναμένεται να αυξηθεί και άλλο η διενέργεια εξετάσεων, ειδικότερα σε Πάφο και Αραδίππου που εντοπίζονται σημαντικές εστίες μόλυνσης. Ήδη έχει δρομολογηθεί ένας μεγάλος αριθμός και εάν χρειαστεί θα υπάρξουν και άλλοι έλεγχοι.

Τέλος, δήλωσε ότι συμμερίζεται αρκετά από τα προβλήματα που εντοπίζει και μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Σε σχέση με τον μεγάλο αριθμό που υπάρχει σε κρούσματα που προέκυψε μέσω των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων δήλωσε πως ‘ανά το παγκόσμιο το 10-12% των κρουσμάτων αφορούν Επαγγελματίες Υγείας. Στην Κύπρο είναι το διπλάσιο λόγω και του ασθενή στην Πάφο’ κατέληξε.

Παράλληλα, είπε ότι ‘το στατιστικό δείγμα της Κύπρου είναι πολύ μικρό’, εννοώντας ότι δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Πόλεμος» με τον αφθώδη πυρετό: Προσβλέπουν σε καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη οι κτηνοτρόφοι

«Πόλεμος» με τον αφθώδη πυρετό: Προσβλέπουν σε καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη οι κτηνοτρόφοι

Στην καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για την πορεία της διαχείρισης του αφθώδους πυρετού, καθώς και ζητημάτων που άπτονται αυτής, όπως είναι η παραγωγή χαλλουμιού, προσβλέπουν οι αγροτικές οργανώσεις, οι οποίες θα έχουν συνάντηση μαζί του το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό.

BEST OF TOTHEMAONLINE