Ο Σύνδεσμος Ιδιωτών Ιατρών συμβεβλημένων με το ΓΕΣΥ καλεί τους προσωπικούς και ειδικούς γιατρούς σε συστράτευση, για αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που έχουν προκύψει με την πανδημία του κορωνοϊού.
Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΣΙΣΓΕΣΥ αναφέρει ότι εφαρμόζοντας με επαγγελματική επάρκεια τα διατάγματα του κράτους πρέπει να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για την εξυπηρέτηση των ασθενών είτε πρόκειται για περιστατικά ύποπτα για νόσηση από τον ιό είτε όχι, σημειώνοντας ότι μεγάλες ευθύνες δημιουργούνται ειδικά στους Προσωπικούς ιατρούς παιδιών και ενηλίκων να ανταποκριθούν ταχέως στις ανάγκες τηλεφωνικά, σύμφωνα με τον αλγόριθμο του Υπουργείου Υγείας, στο ιατρείο εξετάζοντας και αντιμετωπίζοντας τα επείγοντα περιστατικά, στα κέντρα δημόσιας υγείας και στα τμήματα αντιμετώπισης υπόπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού (όσοι καλούνται από το Υπουργείο Υγείας).
Επίσης, θεωρεί πως ανταπόκριση πρέπει να υπάρξει και τα Σαββατοκύριακα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των δημοσίων νοσηλευτηρίων.
«Μετά τη διαπίστωση των μεγάλων ελλείψεων σε προστατευτικό εξοπλισμό έγιναν έντονες προσπάθειες από τον Σύνδεσμο μας σε διαβούλευση με τον ΟΑΥ, το Υπουργείο Υγείας, άλλους φορείς και εθελοντές, ώστε να εξασφαλιστεί σε όλους τους γιατρούς του ΓΕΣΥ προστατευτικός εξοπλισμός για την ασφάλεια γιατρών και ασθενών. Η αποφυγή της μόλυνσης ιατρείων και νοσηλευτηρίων -που σημαίνει ταχύτατη διασπορά σε γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς- είναι σημαντικός στόχος για την επιτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας», αναφέρει.
Εκφράζει την ελπίδα ότι τις επόμενες μέρες θα είναι στη διάθεση όλων αυτός ο εξοπλισμός: μάσκες απλές για τους ασθενείς, μάσκες FFP2 για τους ιατρούς - νοσηλευτές, γυαλιά, ασπίδες προστασίας προσώπου, στολές και εξοπλισμός για επίπεδο 3 ( νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού).
Εκφράζει την πεποίθηση ότι το Υπουργείο Υγείας πρέπει να δημιουργήσει καλύτερο μηχανισμό συντονισμού όλων των εμπλεκομένων στον πόλεμο ενάντια στην πανδημία, για να προσθέσει ότι ο ρόλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΟΑΥ με την οποία είμαστε σε στενή επαφή και συνεργασία πρέπει να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθεί.
Επίσης, θεωρεί ότι πρέπει να εφαρμοστεί ένα καθολικό, αυστηρό πλάνο προστασίας των νοσηλευτηρίων και διαχείρισης όλων των περιστατικών σε όλα τα επίπεδα για να αποφευχθεί η μόλυνση και αδρανοποίηση τους, αξιοποιώντας και τους αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους.
«Έχουμε επίσης την άποψη που υποστηρίζεται από τους ειδικούς που συμμετέχουν στην επιτροπή μας ότι όλοι οι ασθενείς πρέπει να εισέρχονται στα ιατρεία και τους νοσηλευτικούς χώρους με αυστηρές διαδικασίες και μέτρα που περιλαμβάνουν και μάσκα προσώπου. Όλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν δυνητικά κρούσματα. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και στους κλειστούς δημόσιους χώρους. Η έλλειψη μασκών πρέπει να αντιμετωπιστεί και με τοπική παραγωγή οποιασδήποτε αυτοσχέδιας μορφής για κάλυψη των αναγκών», καταλήγει.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις