ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Κραυγή αγωνίας - Εάν δεν έρθει βοήθεια από την Τουρκία δε θα τα καταφέρουμε

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Κραυγή αγωνίας - Εάν δεν έρθει βοήθεια από την Τουρκία δε θα τα καταφέρουμε

Εάν δεν έρθουν πόροι από την Τουρκική Δημοκρατία, δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε, δήλωσε ο «υπουργός δημοσιονομικών» Ολγκούν Αμτζιάογλου λέγοντας ότι υπό τις υφιστάμενες συνθήκες «δεν έχουμε δυνατότητες πέραν του Μαίου».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του στο ράδιο Μαϊς (Μάιος)  κ. Αμτζιάογλου ανέφερε ότι η «κυβέρνηση» είχε έναν σχεδιασμό πριν τον Μάρτιο για να μπορεί να σταθεί οικονομικά στα πόδια της, όμως η κρίση που έφερε ο κορωνοϊός έχει φέρει τα πάνω κάτω.  «Εάν δεν έρθει βοήθεια από την Τουρκική Δημοκρατία, εμείς δεν μπορούμε να βγούμε με επιτυχία από αυτή τη δοκιμασία. Τουλάχιστον οικονομικά».
 
Ο κ. Αμτζιάογλου πρόσθεσε ότι έχουν κάνει κάποιες μελέτες και μια προεργασία, την οποία έστειλαν στον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι. «Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν βλέπω δυνατότητες για μετά τον Μάιο». Στην ερώτηση εάν δεν έρθει βοήθεια από την Τουρκία, το ψευδοκράτος θα προχωρήσει με δανεισμό, ο «υπουργός δημοσιονομικών» απάντησε «ναι», αν και – όπως είπε – δεν είναι αυτό η επιλογή τους.
 
Να σημειωθεί ότι ο ίδιος προ ημερών είχε δηλώσει πως θα ζητούσαν από την Τουρκία οικονομική στήριξη 3 δις ΤΛ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα βλέμματα στη Νέα Υόρκη - Κρίσιμες επαφές του ΠτΔ για το Κυπριακό

Τα βλέμματα στη Νέα Υόρκη - Κρίσιμες επαφές του ΠτΔ για το Κυπριακό

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες το ενδιαφέρον για το Κυπριακό, καθώς η παρουσία των εμπλεκόμενων πλευρών στην 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών δημιουργεί την ευκαιρία για επαφές και συζητήσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα της διαδικασίας.