Διεύθυνση Ασθενοφόρων: 3625 επείγουσες κλήσεις - 446 διακομιδές περιστατικών

Διεύθυνση Ασθενοφόρων: 3625 επείγουσες κλήσεις - 446 διακομιδές περιστατικών

Η Διεύθυνση Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ ως η εμπροσθοφυλακή του Συστήματος Υγείας της χώρας ανάλαβε εξ αρχής τον επιχειρησιακό συντονισμό και τη διαχείριση των περιστατικών COVID-19 στον προνοσοκομειακό χώρο και σε  σύνολο 3.625 επειγουσών κλήσεων, η Διεύθυνση Ασθενοφόρων ανταποκρίθηκε σε 950 κλήσεις που αφορούσαν συμπτωματολογία COVID-19 και έγιναν 446  διακομιδές υπό διερεύνηση περιστατικών από τους χώρους διαμονής τους στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ και των θετικών περιστατικών από και προς το νοσοκομείο αναφοράς στην Αμμόχωστο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, από τις 7 Μαρτίου 2020, η Διεύθυνση Ασθενοφόρων μέσω του 1420 διαχειρίστηκε και αξιολόγησε τηλεφωνικά περισσότερα από 9,000 περιστατικά σε σχέση με την αντιμετώπιση του COVID-19 και ανταποκρίθηκε με ασθενοφόρα και εξειδικευμένα πληρώματα σε περισσότερες από 800 κατ’ οίκον δειγματοληψίες που αφορούσαν ασθενείς με κινητικά προβλήματα ή άλλες ιδιαίτερες καταστάσεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για διορισμό Χαν: «Γνωρίζει το Κυπριακό...θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση» - Πότε αναμένεται να έρθει η Ολγκίν

ΠτΔ για διορισμό Χαν: «Γνωρίζει το Κυπριακό...θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση» - Πότε αναμένεται να έρθει η Ολγκίν

Η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό θα βρίσκεται στην Κύπρο αμέσως μετά το δεύτερο δεκαήμερα Μαΐου, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου για το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι ο ίδιος το γνώριζε εδώ και καιρό. 

BEST OF TOTHEMAONLINE