ΠΑΦΟΣ: Μονοήμερη κράτηση στον 46χρονο που ‘πιάστηκε’ να κυκλοφορεί παράνομα και με διαρρηκτικά εργαλεία

ΠΑΦΟΣ: Μονοήμερη κράτηση στον 46χρονο που ‘πιάστηκε’ να κυκλοφορεί παράνομα και με διαρρηκτικά εργαλεία

Διάταγμα κράτησης μιας ημέρας εξέδωσε χτες Τετάρτη (08/04) το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 46χρονου για υπόθεση κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων , αλόγιστης και επικίνδυνης οδήγησης και άσκοπης μετακίνησης κατά παράβαση των διαταγμάτων του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 46χρονος εντοπίστηκε στις 20:00 το βράδυ Τρίτης (07/04) να οδηγεί το όχημα του αλόγιστα και επικίνδυνα, όταν ανακόπηκε από μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του εντοπίστηκαν στην κατοχή του διαρρηκτικά εργαλεία.

Ο 46χρονος επίσης, από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαφάνηκε ότι δεν είχε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την μετακίνηση του , κατά παράβαση των διαταγμάτων του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.

BEST OF TOTHEMAONLINE