ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ: Να λαμβάνονται από το κράτος προστατευτικά μέτρα για την υγεία των εργαζόμενων πρώτης γραμμης

ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ: Να λαμβάνονται από το κράτος προστατευτικά μέτρα για την υγεία των εργαζόμενων πρώτης γραμμης

Στη σημασία να λαμβάνονται από το ίδιο το κράτος όλα τα προστατευτικά μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζόμενων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, αναφέρεται σε σημερινή της ανακοίνωση η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ.

Η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ αναφέρει ότι βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τους εργαζόμενους και τις αρμόδιες Αρχές του ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού και των Σχολικών Εφοριών, για επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν, όπως αναφέρει, με στόχο τη διασφάλιση της εργασιακής προστασίας των δικαιωμάτων και ασφάλειας στην εργασία τους.

Παράλληλα, η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ διαβεβαιώνει «τους εργαζόμενους που δίνουν αυτή τη μάχη ότι βρίσκεται σε εγρήγορση και στέκεται δίπλα τους σε αυτό τον αγώνα».

«Ιδιαίτερη αναφορά κάνουμε στον τομέα του ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων οι οποίοι είναι οι αφανείς ήρωες του βασικού κρίκου της αλυσίδας για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (Covid-19)», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ, προσθέτοντας ότι «το ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό που εργάζεται σε όλους τους τομείς εργασίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης μαζί με άλλους επαγγελματίες Υγείας».

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ, παρά την υποστελέχωση που υπάρχει στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι καταβάλουν μια αξιέπαινη προσπάθεια να φέρουν σε πέρας τα καθήκοντα τους σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες εργασίας.

«Ο στόχος είναι να κρατήσουν σε ψηλά επίπεδα τους κανόνες υγιεινής στις προσφερόμενες υπηρεσίες τους, την ποιοτική φροντίδα και προσφορά τους προς τους ασθενείς», καταλήγει.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές και την Δευτέρα θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE