“Προετοιμαστείτε να μείνετε για πολύ μακρύ διάστημα στο σπίτι, αυτή η διαδικασία μπορεί να παραταθεί λίγο, προσπαθήστε να είστε ευτυχισμένοι στο σπίτι”, δηλώνει ο καθηγητής Τεβφίκ Οζλού, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας της Τουρκίας.
Ο επιστήμονας δηλώνει πως είναι πολύ σημαντικές οι επόμενες δύο- τρεις εβδομάδες/ “Ας μη βγούμε από το σπίτι, στην Κίνα παρατηρήθηκε πτώση στους δύο μήνες, η Τουρκία δεν ήρθε σε εκείνο το σημείο, είμαστε στην περίοδο της ανόδου. Φαίνεται να υπάρχει ραγδαία αύξηση. Τα νέα μέτρα μπορεί να είναι ωφέλιμα”, ανέφερε.
Και ο καθηγητής, μέλος επίσης της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας δρ Μεχμέτ Τζεϊχάν δηλώνει πως “αν περιμένουμε μια βδομάδα για μέτρα θα είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε με τα διπλά κρούσματα”, προσθέτοντας ότι “μέσα σε έξι μέρες διπλασιάζονται τα κρούσματα”.
Πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας σε πέντε νομούς
-----------------
Από την πλευρά του πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Ισμαήλ Τζινέλ δήλωσε ότι για να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού χρειάζεται να ληφθούν περισσότερα μέτρα, προσθέτοντας ότι “ενδέχεται, ίσως όχι σε ολόκληρη την Τουρκία, αλλά στους πέντε νομούς όπου υπάρχουν περισσότερα κρούσματα”.
Οι νομοί με τα περισσότερα κρούσματα είναι η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη, η Άγκυρα, το Ικόνιο και το Κοτζάελι. “Σιγά σιγά τα νοσοκομεία και τα ΜΕΘ γεμίζουν. Με ένα ελιγμό γίνεται προετοιμασία για ένα πιθανό μεγάλο κύμα. Προστίθενται νέα κρεβάτια εντατικής θεραπείας, σχεδιάζεται το άνοιγμα νέων νοσοκομείων. Μόνο που είναι άγνωστο ποια θα είναι η διάσταση του νέου κύματος και που θα φτάσει το σημείο peak. Στη Γαλλία πέθαναν 1400 άτομα σε μια μέρα. Υπάρχει πιθανότητα για δεύτερο κύμα”, ανέφερε.
Ο καθηγητής Μεσούτ Γιλμάζ δήλωσε ότι περιμένει να αρχίσει η μείωση κρουσμάτων τον Μάιο. “Το σημαντικό είναι με πόσους ασθενείς θα έχουμε να ασχοληθούμε όταν υπάρξει κορύφωση. Ενδέχεται η κορύφωση να γίνει προς το τέλος Απριλίου”, ανέφερε. Πρόσθεσε πως “είτε βρεθεί είτε όχι εμβόλιο θα απαλλαγούμε από τη νόσο”, ενώ σημείωσε πως “η Τουρκία δεν ήταν απροετοίμαστη όπως η Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία”.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Απόφαση-Σοκ από το Ηνωμένο Βασίλειο: Με ηλεκτρονική Visa η είσοδος στη χώρα
• Τέσσερα πράγματα που ποτέ δεν πρέπει να αναζητήσεις στην Google - Ο λόγος
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις