Με τις πιο πάνω πτήσεις θα επαναπατρίζονται άτομα που εμπίπτουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων, φοιτητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σε προπαρασκευαστικά προγράμματα (foundation courses) και πρωτοετείς φοιτητές που διαμένουν σε πανεπιστημιακές εστίες, πρόσωπα που έχουν δηλώσει μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Εξωτερικών ενδιαφέρον για να επαναπατριστούν μέχρι τις 30 Απριλίου, καθώς επίσης κάτοχοι βεβαιώσεων βάσει των σχετικών Διαταγμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν πτήσεις, ανάμεσα σε άλλες πόλεις, από Λονδίνο, Εδιμβούργο, Μάντσεστερ, Μπρίστολ, Μπέρμιγχαμ, Αθήνα, Θεσσαλονίκη. Ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν ενδεχομένως να προστεθούν πτήσεις και από άλλα αεροδρόμια.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη διαδικασία οι αεροπορικές εταιρείες θα επικοινωνούν με τους ενδιαφερόμενους για να τους ενημερώνουν σχετικά με την πτήση.
Από PIO