ΠΟΒΕΚ: Έντονες αντιδράσεις για τα τεστ σε εργαζόμενους - Κάνει λόγο για 'κλίμα τρομοκρατίας' και ζητά άμεση παρέμβαση Υπ.Υγείας

ΠΟΒΕΚ: Έντονες αντιδράσεις για τα τεστ σε εργαζόμενους - Κάνει λόγο για 'κλίμα τρομοκρατίας' και ζητά άμεση παρέμβαση Υπ.Υγείας

Την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου στο θέμα των εξετάσεων εργαζομένων στο λιανεμπόριο, ζητά η ΠΟΒΕΚ, κάνοντας λόγο για «κλίμα τρομοκρατίας» κατά των μελών της, την ώρα που είτε δεν υπάρχουν ραντεβού για τεστ κορωνοϊού σε εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, είτε κλείνονται ραντεβού για μετά τα τέλη Απριλίου.

Σε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, την οποία υπογράφει ο ΓΓ της ομοσπονδίας, Στέφανος Κουρσάρης, αναφέρεται ότι μεταφέρονται μηνύματα από εργαστήρια ότι γίνονται τεστ μόνο σε εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα και ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα δείγματα για εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, ενώ υπήρξαν τηλεφωνικές ενημερώσεις μελών της οργάνωσης ότι μπορούν να κάνουν την εξέταση μετά τις 28 Απριλίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία του σχετικού διατάγματος.
 
«Σημειώνουμε εμφαντικά ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Δημοκρατίας δημιουργούν ένα κλίμα «τρομοκρατίας» και απειλούν με καταγγελίες όσων δεν θα έχουν υποβληθεί στους συγκεκριμένους ελέγχους», αναφέρεται στην επιστολή, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
 
«Δεν θα θέλαμε μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον που απαιτείται σοβαρότητα, συντονισμός και υπευθυνότητα, να χρειαστεί να μπούμε σε μια διαδικασία αντιπαράθεσης και καταγγελίας αυτών των φαινομένων και αναμένουμε την άμεση και καταλυτική  παρέμβαση σας, για να ενημερώσουμε τις επηρεαζόμενες επαγγελματικές κατηγορίες», καταλήγει ο κ. Κουρσάρης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΝΑΛΥΣΗ: Χάρης Γεωργιάδης: Γιατί επέλεξε τη ρήξη με τον Αβέρωφ–Οι επιδιώξεις και το παρασκήνιο

ΑΝΑΛΥΣΗ: Χάρης Γεωργιάδης: Γιατί επέλεξε τη ρήξη με τον Αβέρωφ–Οι επιδιώξεις και το παρασκήνιο

Η επιστολή του Χάρη Γεωργιάδη προς την Αννίτα Δημητρίου αποτελεί μια στοχευμένη πολιτική παρέμβαση, σε μια κρίσιμη περίοδο για τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Η ξεκάθαρη άρνησή του να συμμετάσχει σε προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Αβέρωφ Νεοφύτου, εφόσον ο τελευταίος εξασφαλίσει το χρίσμα για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028, δεν περιορίζεται σε μια προσωπική διαφοροποίηση. Επηρεάζει τις εσωκομματικές ισορροπίες και δημιουργεί νέα δεδομένα για την επόμενη ημέρα της παράταξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE