ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Σ’ αυτές τις επιχειρήσεις και υποστατικά εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού

ΚΥΠΡΟΣ: Σ’ αυτές τις επιχειρήσεις και υποστατικά εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού

Ανακοίνωση για τις επιχειρήσεις και/ή στο δημόσιο και/ή ευρύτερο δημόσιο τομέα και/ή στις Ανεξάρτητες Υπηρεσίες και/ή στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα κορωνοïού (COVID-19) προχώρησε την Πέμπτη 23/4 το αρμόδιο Υπουργείο.

Βάσει του Διατάγματος που θα αναφέρεται ως το περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για την παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ.16) του 2020, σε οποιαδήποτε επιχείρηση και/ή στο δημόσιο και/ή ευρύτερο δημόσιο τομέα και/ή στις Ανεξάρτητες Υπηρεσίες και/ή στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εντοπιστεί κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό (COVID-19), εντός 24 ωρών, για σκοπούς δημόσιας υγείας, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει τις σχετικές λεπτομέρειες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το όνομα και τη διεύθυνση της επιχείρησης και/ή της υπηρεσίας του δημόσιου και/ή ευρύτερου δημόσιου τομέα και/ή της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας και/ή της Αρχής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, επιθυμεί να πληροφορήσει το κοινό για τα ακόλουθα:

Από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τον ιό SARS-CoV-2 που λήφθηκαν στις 23/04/2020, εντοπίστηκε θετικό κρούσμα στο πιο κάτω, που αφορούν στο πιο κάτω υποστατικό:

- Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ, υποκατάστημα Έγκωμης

Ο εντοπισμός κρούσματος στο συγκεκριμένο υποστατικό γνωστοποιήθηκε στη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης χθες το βράδυ και, στη συνέχεια, ενημερώθηκε η διεύθυνση του υποστατικού, η οποία, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, προέβη σε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που προνοούνται στα σχετικά Διατάγματα. Ως εκ τούτου, δόθηκε έγκριση από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και η επιχείρηση επαναλειτούργησε. 

-Κέντρο Υγείας Ακάκι

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ενημερώθηκε για τον εντοπισμό κρούσματος στο Κέντρο Υγείας και προχωρά ήδη με όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες στη βάση των σχετικών Διαταγμάτων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσε



Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top