ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΦΟΥ: 47 ασθενείς έχει δεχθεί η κλινική για covıd-19 από τις 4 Απριλίου

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΦΟΥ: 47 ασθενείς έχει δεχθεί η κλινική για covıd-19 από τις 4 Απριλίου

Σαράντα επτά ασθενείς έχει δεχτεί από τις 4 Απριλίου μέχρι σήμερα η κλινική covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή covid-19 δρα Ιωσήφ Μουτήρη.

O δρ. Μουτήρης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως σήμερα πέντε ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική covid  19  του ΓΝ Πάφου, από τους οποίους οι τέσσερις νοσηλεύονται στο θάλαμο υπόπτων περιστατικών του ΓΝ Πάφου.

Ανέφερε πως μία ασθενής 84 ετών νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στηριζόμενη με αναπνευστική συσκευή.

Για όλους, συνέχισε, αναμένεται η εξέταση για covid- 19, προκειμένου να διαφανεί εάν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον κορωνοϊό .

Επιπρόσθετα ο δρ. Μουτήρης ανέφερε πως στο ΤΑΕΠ εξετάστηκαν χτες κατά τη διάρκεια της ημέρας 25 ασθενείς. Επεσήμανε  πως επειδή το Νοσοκομείο Πάφου, δεν δέχεται ακόμη ασθενείς, όσοι έχρηζαν νοσηλείας παραπέμφθηκαν στις τρεις  ιδιωτικές κλινικές της Πάφου.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε χτες η προετοιμασία των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Πάφου για να λειτουργήσουν την Δευτέρα 27 Απριλίου.

Προστατευτικές μάσκες, γάντια και αντισηπτικά έχουν τοποθετεί σε όλα τα ιατρεία γενικής ιατρικής και κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου στο πλαίσιο της επανέναρξης λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων την ερχόμενη Δευτέρα.

Επίσης συνέχισε, “οι θάλαμοι νοσηλείας προετοιμάστηκαν και θα μπορούν να λειτουργήσουν μόλις δοθούν σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας και τη διεύθυνση του ΟΚΥπΥ”.

Σ΄ότι αφορά τον πληθυσμιακό έλεγχο για τον κορωνοϊό, ο δρ. Μουτήρης εκτίμησε ότι στη χρονική φάση που βρισκόμαστε τώρα, θα πρέπει να γίνεται ανίχνευση αντισωμάτων για τον επιπολασμό της νόσου στον πληθυσμό και να διαφυλαχτεί, όπως είπε, η μοριακή εξέταση για τη διάγνωση των κρουσμάτων, κυρίως σε ασθενείς συμπτωματικούς που εισάγονται στα Νοσοκομεία. 

Αυτό, σημείωσε, θα μας προσφέρει πιο σημαντικές επιδημιολογικές πληροφορίες για την κατάσταση του covid- 19 στον πληθυσμό μας και θα μας επιτρέψει να διαχειριστούμε καλύτερα τη νόσο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΟΗΕ: Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Γιοχάνες Χαν

ΟΗΕ: Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Γιοχάνες Χαν

Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι ανυπομονούν να συνεργαστούν με τον Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για το Κυπριακό, Γιοχάνες Χαν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.