Η ΑΗΚ μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΥΦΑ με ποσοστό 30%

Η ΑΗΚ μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΥΦΑ με ποσοστό 30%

Η ΑΗΚ μετέχει πλέον στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΥΦΑ με ποσοστό 30%. 

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ ΔΕΦΑ (Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου) και ΑΗΚ στις 9 Μαρτίου, με θέμα τη συμμετοχή της ΑΗΚ στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ), η ΑΗΚ ανακοίνωσε πως, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της που απορρέουν από τη συμφωνία, προχώρησε στην καταβολή του συνολικού ποσού των €43 εκ. 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής, η ΑΗΚ πλέον μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΥΦΑ με ποσοστό 30%. 
 
Η συμφωνία αυτή αποτελεί κατάληξη μιας πολυετούς προσπάθειας και ενδυναμώνει το ρόλο της ΑΗΚ στη νέα ενεργειακή εποχή. Ειδικά μέσα στη διαφορετική πραγματικότητα της πανδημίας του Cοvid-19, όπου δημιουργούνται επιπρόσθετες σημαντικές και πολυδιάστατες προκλήσεις.
 
Παρά τις υφιστάμενες δυσκολίες του ευρύτερου περιβάλλοντος, η ΑΗΚ στο πλαίσιο της αποστολής της, με σύνεση και ευθύνη, υλοποιεί το στρατηγικό της σχεδιασμό. Κύριος στόχος είναι η ενεργειακή ισχυροποίηση της Κύπρου. Κάτι που επιτυγχάνεται μέσα από: την ανάπτυξη υποδομών έλευσης Φυσικού Αερίου και τη διεύρυνση αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
 
Η συμμετοχή της ΑΗΚ σε αυτό το μεγάλης στρατηγικής σημασίας και εθνικής αξίας έργο, αποτελεί μία κομβική εξέλιξη για τον Οργανισμό και το ενεργειακό μέλλον του τόπου μας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Ο εφιάλτης μετά τη φωτιά: Λεηλασίες στα καμένα σπίτια – Ο απολογισμός ...από την πύρινη λαίλαπα

LIVE: Ο εφιάλτης μετά τη φωτιά: Λεηλασίες στα καμένα σπίτια – Ο απολογισμός ...από την πύρινη λαίλαπα

Χωρίς ενεργά μέτωπα φωτιάς ξημέρωσε σήμερα η Λεμεσός, ωστόσο ο φόβος για επικίνδυνες αναζωπυρώσεις παραμένει έντονος. Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων κοινοτήτων πέρασαν ακόμη μία νύχτα χωρίς ηλεκτροδότηση και υδροδότηση, την ώρα που καταγράφονται καταγγελίες για πλιάτσικο σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και υποστατικά.

BEST OF TOTHEMAONLINE