ΚΥΠΡΟΣ: Αυτό είναι το νέο έντυπο κυκλοφορίας - Ποιές είναι οι αλλαγές - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Αυτό είναι το νέο έντυπο κυκλοφορίας - Ποιές είναι οι αλλαγές - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Νέο, ανανεωμένο έντυπο διακίνησης έχει εκδοθεί, το οποίο θα ισχύσει από τη Δευτέρα (04/05).

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω έντυπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από άτομα άνω των 65 ετών. Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, το συγκεκριμένο έντυπο θα πάψει να είναι σε ισχύ στις 21 Μαϊου, όπου και θα σταματήσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Οι διακινήσεις αφορούν τις κατηγορίες 2, 6 και 7 και οι ίδιες επιλογές θα ισχύσουν και για την αποστολή μηνυμάτων από τους υπόλοιπους πολίτες, στο 8998.

Στην κατηγορία 2, προστέθηκε ουσιαστικά και η επιλογή των άλλων καταστημάτων λιανικού εμπορίου, όπου και θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα (04/04), όπως π.χ. τα καταστήματα ένδυσης.

Στην κατηγορία 6, προστίθεται η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση της ατομικής άθλησης για κολύμπι, αντισφάιριση, γκόλφ.

Στην κατηγορία 7 προστέθηκε η επιλογή της μετάβασης για ατομική προσευχή.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης διευκρινίζει ότι μέχρι και τις 20 Μαΐου δεν απαιτείται η έκδοση νέων εντύπων «Α» για τη διακίνηση των εργαζομένων, νοουμένου ότι οι ανάγκες διακίνησης για σκοπούς εργασίας παραμένουν οι ίδιες.

Στην περίπτωση που προκύψει οποιαδήποτε διαφοροποίηση στις ανάγκες διακίνησης των εργαζομένων, αναφέρει περαιτέρω, απαιτείται η έκδοση νέας βεβαίωσης κυκλοφορίας από τον εργοδότη. Τέλος, για τις βόλτες ζώων δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση.

Δείτε το έντυπο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: Έλαβε επίσημη πρόσκληση για τη Γενεύη από Γκουτέρες

ΠτΔ: Έλαβε επίσημη πρόσκληση για τη Γενεύη από Γκουτέρες

Την επίσημη πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ για την άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου στη Γενεύη, έλαβε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.