ΦΥΛΑΚΤΟΥ: Μετά τον Μάιο το σταδιακό άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων

ΦΥΛΑΚΤΟΥ: Μετά τον Μάιο το σταδιακό άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων

Μετά τον Μάιο τοποθετείται η έναρξη Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, σύμφωνα με τις τελευταίες τοποθετήσεις των αρμόδιων φορέων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσης της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), μετά την τηλεσυνάντηση που έγινε σήμερα με τον ΥΠΠΑΝ φαίνεται να ξεκαθαρίζει ότι η επαναλειτουργία των σχολείων στη Δημοτική Εκπαίδευση με την επιστροφή των παιδιών, δεν τοποθετείται στη δεύτερη φάση χαλάρωσης των μέτρων. Εάν θα γίνει επιστροφή παιδιών στο σχολείο, αυτή θα γίνει σταδιακά και μερικώς μέσα στον Ιουνίο.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει άνοιγμα νηπιαγωγείων και αδύνατον άνοιγμα των ειδικών σχολείων. Ως ΠΟΕΔ εκφράσαμε την ετοιμότητα και την προθυμία μας να συμβάλουμε με εισηγήσεις στον προγραμματισμό επιστροφή στα σχολεία, αν και όταν αυτό αποφασιστεί.

Παράλληλα, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος της οργάνωσης κ. Φίλιος Φυλακτού, είπε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να ανοίξουν τον Ιούνιου και μόνο για μερικές μέρες, η Ε’ και η Στ’ τάξη.

Επισήμανε δε πώς ‘δεν θα μοιραστούν τα παιδιά σε άλλα τμήματα και αυτό που θα πω ξεκάθαρα είναι ότι η επαναλειτουργία σχολείων δημοτικής εκπαίδευσης είτε είναι δημοτικά και νηπιαγωγεία δεν τοποθετείται στη 2η φάση’.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE