Σε ισχύ το Παγκύπριο Σχέδιο Στειρώσεων αδέσποτων γάτων για το 2020

Σε ισχύ το Παγκύπριο Σχέδιο Στειρώσεων αδέσποτων γάτων για το 2020

Στη βάση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου για την Προστασία και Ευημερία των ζώων που εφαρμόζει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες ανακοίνωσαν τον περασμένο Φεβρουάριο την έναρξη υλοποίησης του Παγκύπριου Σχεδίου Στειρώσεων Αδέσποτων Γάτων 2020, συνολικής δαπάνης ύψους 75.000 Ευρώ.

Πρόκειται για την τέταρτη στη σειρά χρονιά κατά την οποία εφαρμόζεται το συγκεκριμένο μέτρο, με πολύ καλά αποτελέσματα.  Κατά τα προηγούμενα τρία έτη, στο πλαίσιο του Σχεδίου στειρώθηκαν 4.300 αδέσποτες γάτες.

Στο Σχέδιο συμμετέχουν οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι Φιλοζωικές Οργανώσεις που έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον καθώς και οι εγγεγραμμένοι Κτηνίατροι που διαθέτουν δεόντως εξοπλισμένες, από άποψης χειρουργείου και μετεγχειρητικής νοσηλείας των γάτων, κτηνιατρικές κλινικές. Η υλοποίηση του Σχεδίου πραγματοποιείται υπό την εποπτεία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι σκιές του πορίσματος της Αρχής κατά της διαφθοράς βαραίνουν την Πινδάρου- Πληθαίνουν οι φωνές αποστασιοποίησης από τον Αναστασιάδη

Οι σκιές του πορίσματος της Αρχής κατά της διαφθοράς βαραίνουν την Πινδάρου- Πληθαίνουν οι φωνές αποστασιοποίησης από τον Αναστασιάδη

Η δημοσιογραφική διάσκεψη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη δεν άφησε μόνο πολιτικές και νομικές προεκτάσεις. Ανέδειξε ταυτόχρονα ένα ζήτημα που εδώ και καιρό σιγοβράζει στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Συναγερμού: Τη σχέση του κόμματος, με την πολιτική κληρονομιά του ανθρώπου, που το οδήγησε σε δύο συνεχόμενες προεδρικές νίκες, αλλά ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς συζήτησης, για ζητήματα διαφθοράς και πολιτικής ευθύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE