ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Η Δρ.Πανά εξηγεί για ποιο λόγο έβαλαν όρια στην Εκκλησία - 'Δεν θέλαμε να στιγματιστεί'

Η Δρ.Πανά εξηγεί για ποιο λόγο έβαλαν όρια στην Εκκλησία -  'Δεν θέλαμε να στιγματιστεί'

Αρκετή συζήτηση έγινε με το θέμα των περιορισμών στις εκκλησίες απο την αρχή των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Η Δρ.Πανά εξηγεί γιατ;i στην Α' φάση χαλάρωσης δεν επιτρέπεται η προσέλευση όλων των πιστών στην Εκκλησία.

Να υπενθυμίσουμε ότι απο τις 4ης Μαϊου  η προσευχή σε εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής, νοουμένου ότι δεν θα συνυπάρχουν ταυτόχρονα πέραν των 10 ατόμων. Η Ζωή-Δωροθέα Πανά , Επιδημιολόγος και μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας, σχολιάζει γιατι μπήκε ο περιορισμός των 10 ατόμων την στιγμή που υπεραγορές δέχονται περισσότερα άτομα στο χώρο τους.

Η Δρ.Πανά απάντησε στο τρίτο του ΡΙΚ ότι στις εκκλησίες συνήθως μαζεύεται κόσμος μεγάλης ηλικίας ο οποίος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες. Αφενός ήθελαν να προστατέψουν τις ευπαθείς ομάδες αφετέρου δεν ήθελαν να στιγματιστεί η Εκκλησία σε περίπτωση έξαρσης του κορωνοϊου σε αυτές τις ομάδες λόγω του συνωστισμού στις εκκλησίες.

Στην ουσία άφησε να νοηθεί οτι ήθελαν να προστατέψουν στην Εκκλησία , αναφέροντας οτι ο Θεός σε κάθε πιστό είναι μέσα του και μπορεί να βρεί τη λύση ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top