Όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς, στο οποίο νοσηλεύτηκαν 147 ασθενείς με κορωνοϊο, έδωσε μια πάρα πολύ μεγάλη και σκληρή μάχη και οι ασθενείς έτυχαν μια άψογης ιατρικής παρακολούθησης, δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη.
Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αναφοράς η κα. Γιαννάκη αναφέρθηκε στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου πριν από 66 μέρες, όπου είχε διενεργηθεί άσκηση ετοιμότητας για διαχείριση περιστατικών κορωνοϊού.
Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Υγείας είχε αποφασίσει να ονομάσει το Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νοσοκομείο Αναφοράς, στο οποίο «θα νοσηλεύονταν όλοι οι ασθενείς που θα ήταν θετικοί στον κορωνοϊό. Στις 13 Μαρτίου με την εισαγωγή των πρώτων ασθενών ξεκίνησε ένας πολύ μεγάλος και δύσκολος αγώνας» είπε και σημείωσε πως «η επιλογή του Νοσοκομείου Αναφοράς αποδείχθηκε ότι ήταν άριστη γιατί όλοι οι ασθενείς έτυχαν μια άψογης ιατρικής παρακολούθησης. Ταυτόχρονα όλοι οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και το παραϊατρικό προσωπικό, συνολικά 220 άτομα επέδειξαν ένα μοναδικό και απαράμιλλο αγωνιστικό φρόνημα».
Σύμφωνα με την κα. Γιαννάκη «το πρώτο μας μέλημα, ήταν η παροχή μιας καλύτερης φροντίδας νοσηλείας και το Νοσοκομείο είχε εξοπλιστεί με όλο τον απαραίτητο ιατρικό και προστατευτικό εξοπλισμό αλλά και με αναλώσιμα και «ήταν έτοιμο για κάθε τι που θα βρίσκαμε μπροστά μας». Η έγνοια του Υπουργείου Υγείας ήταν η ασφάλεια των γιατρών και του παραϊατρικού προσωπικού καθώς και η ασφάλεια και η σωστή αντιμετώπιση όλων αυτών των ασθενών, γιατί» όπως εξήγησε ήταν «πάρα πολύ δύσκολα και πολύπλοκα περιστατικά».
Σημείωσε ότι «η αγωνία, ο φόβος και η επιμονή να τα καταφέρουμε ήταν συναισθήματα που κυρίευσαν τόσο εμάς, που προσπαθούσαμε για όλο αυτό το μεγάλο συντονισμό, αλλά και για το ίδιο το προσωπικό το οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει όλη αυτή την κατάσταση κάτω από δύσκολες συνθήκες. Το προσωπικό εργάστηκε με πολύ μεγάλο ζήλο, με πολύ μεγάλη αυταπάρνηση και μέσα απ’ αυτήν την συλλογικότητα έχουμε φτάσει σήμερα να έχουμε μόνο πέντε ασθενείς, ενώ αύριο θα δοθεί ένα εξιτήριο».
Αφού ανέφερε ότι το προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς «έδωσε μια πάρα πολύ μεγάλη και σκληρή μάχη», η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας είπε πως «στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύθηκαν 147 ασθενείς, δόθηκαν 125 εξιτήρια και επιστρατεύθηκαν εννέα γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα».
Η Χριστίνα Γιαννάκη, ευχαρίστησε την Ιατρική Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμαλία Χατζηγιάννη «για την εξαίρετη συνεργασία που είχαμε» με εργασία αρκετών ωρών και τηλεφωνική επικοινωνία καθ’ όλο το 24ωρο.
Ακόμα ευχαρίστησε «από καρδιάς τον συντονιστή τον γιατρών του Νοσοκομείου Χρήστο Κυπρή, όλους τους πνευμονολόγους, τον εντατικολόγο που ήρθε από την μητέρα Ελλάδα, εργάστηκε και βρίσκεται μέχρι σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς, τους νοσηλευτές, την Προϊσταμένη, το γραμματειακό και το ωρομίσθιο προσωπικό, τους κλητήρες, το μαγειρείο και γενικά τους πάντες. Εκφράζουμε ευγνωμοσύνη και ευχαρίστηση για όσα πρόσφεραν» είπε.
Η κα. Γιαννάκη ανέφερε ακόμα ότι «η κυβέρνηση, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου και το Υπουργείο Υγείας πάλεψαν πάρα πολύ σκληρά για να κάνουν το καλύτερο. Υπεράνω όλων αυτών είναι η ανθρώπινη πτυχή που συνάδει με τις ανθρώπινες αντιλήψεις» είπε χαρακτηριστικά.
Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι σιγά - σιγά το Νοσοκομείο Αμμοχώστου επανέρχεται στους κανονικούς του ρυθμούς όσον αφορά την εξυπηρέτηση και άλλων ασθενών, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας είπε πως «αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο Αμμοχώστου εργάζεται κατά 60%. Το Νοσοκομείο ξεκίνησε σιγά σιγά να λειτουργεί για τα χειρουργικά, τα ορθοπεδικά, τα γυναικολογικά και τα καρδιολογικά περιστατικά».
Σημείωσε ακόμα ότι «εμείς θα κρατήσουμε τα 40 κρεβάτια για ο,τιδήποτε χρειαστεί, κάτι το οποίο απεύχομαι. Ωστόσο ο συντονισμός πρέπει να συνεχιστεί για το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας μας» κατέληξε.
Από την πλευρά της η Επιστημονική Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αναφοράς Αμαλία Χατζηγιάννη δήλωσε ότι «ένας δύσκολος αγώνας φτάνει στο τέλος του, αφού έγιναν πολλές και επίπονες προσπάθειες. Με τη δύναμη του Θεού, την ομαδικότητα και την αλληλεγγύη όλου του προσωπικού, καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο μας».
Η κα. Χατζηγιάννη εξέφρασε «θερμές ευχαριστίες προς όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Αμμοχώστου για την προσφορά του κάθε ενός ξεχωριστά. Θερμές ευχαριστίες ιδιαίτερα προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της πρώτης γραμμής καθώς και στην Διοίκηση του Υπουργείου Υγείας» σημείωσε.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες η Αμαλία Χατζηγιάννη εξέφρασε προς «την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία ήταν θερμός συμπαραστάτης μου 24 ώρες το 24ωρο, βοηθούσε στην επίλυση προβλημάτων που προέκυπταν ανά πάσα στιγμή και βοήθησε στο στήσιμο και την οργάνωση του Νοσοκομείου Αναφοράς».
Εξάλλου ο Χρήστος Κυπρής ειδικός παθολόγος, συντονιστής των γιατρών στο Νοσοκομείο Αναφοράς εξέφρασε ευχαριστίες «στο Υπουργείο Υγείας και την Γενική Διευθύντρια του Χριστίνα Γιαννάκη που πίστεψε σ’ αυτό το Νοσοκομείο, σε μας και που μας στήριξε και συνεχίζει ακόμα να μας στηρίζει».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κυπρής είπε πως «ήταν εξαρχής μια δύσκολη κατάσταση λόγω του άγνωστου που υπήρχε με τον κορωνοϊό. Ωστόσο ύστερα από τη νοσηλεία περισσοτέρων από 150 ασθενών, έχουμε την εμπειρία να χειριστούμε τους ασθενείς με κορωνοϊό» είπε και πρόσθεσε πως «έχουμε πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και θα συνεχίσουμε μέχρι να τελειώσει» αυτή η πανδημία.
Από ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ και πόσο θα διαρκέσει
• Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεστε στα όρια του αλκοολισμού: Τι να μην κάνετε στις γιορτές
• Περιπέτεια υγείας για τη Σοφία Μουτίδου: «Πέρασα δεινά ένα εικοσιτετράωρο»
• Αυστραλία: Βίασε τρεις γυναίκες σε μπάτσελορ - Συγκρατούμενος του στη φυλακή «εκδικήθηκε»
• Θλίψη στη Λευκωσία: Πέθανε ο Παντελής Ιγνατίου- Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις