ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συνολικά 515 επιθεωρήσεις σε λιανικό εμπόριο και εργοτάξια

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ:  Συνολικά 515 επιθεωρήσεις σε λιανικό εμπόριο και εργοτάξια

Συνολικά 515 επιθεωρήσεις σε λιανικό εμπόριο και εργοτάξια πραγματοποίησε μέχρι τις 14:00 την Τετάρτη (20/5) το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σε ανακοίνωσή του, την Πέμπτη (21/5) το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ότι από τις 515 επιθεωρήσεις οι 448 έγιναν στο λιανικό εμπόριο, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο συμμόρφωσης.

Σημειώνει ότι στις 515 επιθεωρήσεις περιλαμβάνονται και 67 επιθεωρήσεις εργοταξίων, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε βελτιωμένο επίπεδο συμμόρφωσης, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, αναφέρει ότι σε κάποια εργοτάξια στη Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες υγειονομικές διευκολύνσεις, ούτε και τηρούνταν οι αποστάσεις μεταξύ των εργαζομένων και ως εκ τούτου εκδόθηκαν τρεις ειδοποιήσεις απαγόρευσης λειτουργίας εργοταξίων, ενώ επιβλήθηκε ένα εξώδικο πρόστιμο σε πρόσωπο που ήταν υπεύθυνο σε εργοτάξιο.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας διαβεβαιώνει ότι οι επιθεωρήσεις θα συνεχίσουν να είναι εντατικές για επίτευξη ακόμη καλύτερης συμμόρφωσης, για να προσθέσει ότι στις περιπτώσεις όπου δεν θα διαπιστωθεί ικανοποιητική συμμόρφωση, οι Επιθεωρητές θα αναγκαστούν να επιβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις (επιβολή εξώδικων προστίμων, προώθηση ποινικών διώξεων και άμεση διακοπή εργασιών).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συντεχνίες για ΑΤΑ: Δίνουν «παράθυρο ευκαιρίας» στην Κυβέρνηση μέχρι την Παρασκευή - «αν χρειαστεί θα κλιμακώσουμε τα μέτρα»

Συντεχνίες για ΑΤΑ: Δίνουν «παράθυρο ευκαιρίας» στην Κυβέρνηση μέχρι την Παρασκευή - «αν χρειαστεί θα κλιμακώσουμε τα μέτρα»

Την απόφασή τους για κλιμάκωση των μέτρων σε περίπτωση που αυτό κριθεί σκόπιμο, ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μετά την πανσυνδικαλιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της ΣΕΚ, στη Λευκωσία, σε σχέση με το θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ATA). Οι συντεχνίες θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας την Παρασκευή.

BEST OF TOTHEMAONLINE